Koulutus: Työnohjaaja yhteisödynamiikan ja johtajuuden kehittäjänä (70 op)

Date: 02.09.2022
Time: 00:00 - 00:00
Location: Maria Akatemia, Malminraitti 17 B, 00700 Helsinki
koulutus

Tulevaisuuden työnohjaajakoulutus 2022-2024

Lataa tästä esite pdf Maria Akatemian työnohjaajakoulutus 2022-2024

Sinulle, joka haluat kehittää työyhteisöjen toimivuutta, työhyvinvoinnin sekä yhteisöllisen johtajuuden taitoja ja työskennellä työnohjaajana. Koulutus on psykodynaaminen ja systeeminen.

Maria Akatemia ry:n työnohjaajakoulutus antaa sekä pätevyyden toimia työnohjaajana että valmiudet tutkia ja tunnistaa ihmisten ja yhteisöjen eheyttäviä sekä hajottavia voimia dialogin ja tietoisuustyöskentelyn avulla.

Kyseessä on ammatillinen täydennyskoulutus, joka vastaa tämän päivän työelämän tarpeisiin ja haasteisiin. Työnohjaaja nähdään työhyvinvoinnin ja yhteisöllisen johtajuuden vahvistajana. Työnohjaajakoulutuksessa organisaatio- ja yhteisödynamiikkaa, sekä johtajuuskulttuuria tarkastellaan erilaisten vuorovaikutusilmiöiden kautta. Työnohjaajana vahvistat yhteisön eettisyyttä ja resilienssia ja olet uusien työkalujen, prosessien ja toimintatapojen rohkeana ja luovana asiantuntijanamuuttuvassa työelämässä.

Kohderyhmä

Koulutusohjelma soveltuu sinulle, joka haluat kehittää työyhteisöjen toimivuutta, työhyvinvoinnin sekä yhteisöllisen johtajuuden taitoja ja työskennellä työnohjaajana. Koulutus soveltuu myös kaikille, jotka haluavat vahvistaa organisaatio- ja yhteisödynamiikan osaamista ja soveltamista tulevaisuuden muuttuvassa johtamistyössä.

Koulutukseen hakeutuminen edellyttää ammatillista koulutusta sekä työkokemusta vähintään viiden vuoden ajan. Kokemustieto työnohjattavana olemisesta etukäteen on eduksi. Muussa tapauksessa kokemus omasta työnohjauksesta tulee hankkia ensimmäisen koulutusvuoden aikana.

Koulutuksen viitekehys

Työnohjaajakoulutuksen viitekehys on psykodynaaminen ja systeeminen. Kokonaisvaltainen lähestyminen antaa ymmärrystä ihmisen mielestä ja tiedostamattomista prosesseista. Koulutuksessa sovellamme Ihmisyyden käsikirjoitusfilosofiaa ©Perheentupa Britt-Marie 2020, joka antaa syväymmärrystä yksilön, yhteisön ja ihmiskunnan emotionaaliseettisestä kasvusta. Ihmismielen syväkasvun merkityksen oivaltaminen on olennaista työnohjaajaidentiteetin rakentamisessa. Työnohjaajakoulutuksessa korostuvat eettinen yhteisöllisyys, moniulotteinen ihmisosaaminen, itsensä johtaminen, itsetuntemuksen merkitys sekä prosessitietoisuus.

Sisältö

  • Oman sisäisen käsikirjoituksen ja käyttöteorian tiedostaminen ja tutkiminen ammatillisena laatutekijänä
  • Työnohjaus prosessina ja menetelmänä työelämän kehittämisessä
  • Työyhteisöosaaminen sekä työnohjaajan ja johtajan välinen yhteistyö työnohjausprosessin aikana
  • Eettisen johtajuuden tukeminen ja kehittäminen sekä yhteisöllisyyden vahvistaminen
  • Kokemuksellinen oppiminen ja dynaamiset sekä systeemiset ilmiöt ryhmässä ja yhteisössä
  • Ihmisyyden käsikirjoitusfilosofian merkitys ja käyttö ihmissuhdetyössä

Koulutus noudattaa Suomen työnohjaajat ry:n (STOry) koulutussuosituksia.

Aikataulu

Koulutus toteutetaan ajalla 9/2022-10/2024. Yhteensä 16 lähiopetusjaksoa, perjantaisin klo 10-18 ja lauantaisin klo 9-15.15. Pienryhmätyöskentelyt lähiopetusjaksojen välillä toteutetaan etätyöskentelynä. Tarkemmat ajat esitteessä.

Koulutuspaikka
Maria Akatemia ry, Malmin raitti 17 B 2. krs, 00700 Helsinki

Hinta
5 600 € + alv 24 %. Maksetaan kuudessa erässä koulutuksen aikana.
Ensimmäinen erä 1 200 € + alv (maksetaan koulutuksen alkaessa) ja seuraavat viisi erää 880 € + alv.

Haku
Huom! Haku ei ole enää käynnissä.
Haku koulutukseen tehdään vapaamuotoisella hakemuksella, johon liitetään oma CV. Valintaprosessiin kuuluu maksullinen haastattelu (80 € + alv. 24 %).

Lisätietoja

Vastuukouluttaja Eivor Wallinvirta, TtT, työnohjaaja STOry, työnohjaajakouluttaja STOry, 050 360 7530, eivor.wallinvirta@maria-akatemia.fi

Eivor Wallinvirta on toiminut vastaavana työnohjaajakouluttajana vuodesta 2009 Maria Akatemian ry:n järjestämissä työnohjaajakoulutuksissa. Hänellä on yli 20 vuoden kokemus työnohjaustyöstä ja on toiminut sivutoimisena sekä julkisella että yksityisellä alalla, sekä kolmannella sektorilla ammattikorkeakoulun lehtoriviran ohella, vuoteen 2018 saakka. Vuodesta 2006 hän on toiminut asiantuntijana Maria Akatemian työyhteisöpalveluissa. Hänen osaamisalueensa on muun muassa etiikka ja vastuu.