Sukupolvet kohtaavat

Maria Akatemiaan on perustettu sukupolvi- ja senioritoiminta vuonna 2014. Sen tarkoituksena on tutkia ja vahvistaa vanhempien ihmisten aktiivisesti osallistuvaa roolia yhteiskunnassa. Tavoitteena on rohkaista ikäihmisiä uuteen tehtävätietoisuuteen kokemustietonsa jakamisessa ja sukupolviketjun vahvistamisessa.

Sukupolvi- ja senioritoiminnan toimintamuodoissa on mahdollisuus etsiä ja luoda yhdessä toisten kanssa omaa vanhemman ihmisen identiteettiä. Toimintamuodot ovat ohjatut avoimet yleisöillat ja  ohjatut itsetuntemusryhmät.

Näissä toimintamuodoissa syntyvää kokemusta, tietoisuutta ja ymmärrystä vanhemman väestön tehtävästä sukupolviyhteyksien luojana ja ylläpitäjinä työstetään edelleen ja siirretään eteenpäin yhteiskunnalliseen keskusteluun osallistumalla. Kun vanhojen ihmisten elämänkokemus saadaan sukupolviketjua vahvistamaan, vahvistuvat kaikki - lapset, nuoret, keski-ikäiset ja vanhat.

Uusi itsetuntemusryhmä keski-iän ylittäneille ”Uusi ikävaihe – uusi elämä” alkamassa 25.11.2019. Lisätiedot tästä
Oletko eläkkeellä tai jäämässä eläkkeelle? Mietitkö omaa identiteettiä uudessa elämänvaiheessa? Miten haluat viettää eläkevuosia, mihin aikasi käyttää? Minkälaisen vanhenemisen polun valitset? Miten vahvistat sukupolviketjuja? Minkälaista henkistä perintöä haluat välittää tuleville polville?

Artikkelit
Marjatta Grahnin haastattelu ET-lehdessä 19/2017: lue artikkeli tästä
Marjukka Hakkolan ja Marjatta Grahnin artikkeli "Vanhemman naisen tunnetaakka": lue naisenväkivalta.fi-sivustolta.

Tiedustelut
Marjatta Grahn, seniorikouluttaja
p. 050 5737 450, marjatta.grahn(at)maria-akatemia.fi

Marjukka Hakkola, seniorikouluttaja
p. 050 566 5957, marjukka.hakkola(at)maria-akatemia.fi

Voit ilmoittautua alustavasti seuraavaan teemailtaan: 
toimisto(at)maria-akatemia.fi, p. 09 7562 2250