Sukupolvet kohtaavat


Sukupolvi- ja senioritoiminta

Sukupolvi- ja senioritoiminta tarjoaa vuorovaikutuksessa yhteisöllisen alustan, jossa mahdollistuu ikääntyvien ja vanhempien ihmisten aktiivisesti osallistuvan roolin tutkiminen ja vahvistaminen yhteiskunnassa. Haluatko olla mukana rohkaisemassa ikääntyviä ja ikäihmisiä pohtimaan uutta tehtävätietoisuutta? Haluatko olla mukana vahvistamassa yhteisöllistä toimintakulttuuria, jossa tietotaidon, kokemuksen ja sukupolviketjujen vahvistamisen arvostus nousee?

Vanhempien ihmisten vastuu on jakaa elämässä koettua ja opittua nuoremmille polville, sekä pyrkiä yhdessä nuorempien kanssa tunnistamaan haitallisia sukupolviketjuja ja yhdessä löytää rakentavia rajoja, niin että yhteyksiä ei tarvitse katkaista. Kun vanhojen ihmisten elämänkokemus saadaan sukupolviketjua vahvistamaan, vahvistuvat kaikki - lapset, nuoret, keski-ikäiset ja vanhat. Maria Akatemian erityisosaamista on sukupuolierityisyys, itsetuntemuksen lisääminen, naisen väkivalta ja sukupolvitiedon ymmärtäminen, yhteisöosaaminen ja vapaaehtoistyö.

Yhteistyössä eteenpäin

Haluatko kuulla lisää tai olla mukana järjestämässä yhteisiä tapahtumia. Ole yhteydessä toiminnanjohtaja Sari Nybergiin, p. 050 5027544, sari.nyberg(at)maria-akatemia.fi

Toiminnasta kertovat myös seniorikouluttajamme

  • Marjatta Grahn, seniorikouluttaja
    p. 050 5737 450, marjatta.grahn(at)maria-akatemia.fi
  • Marjukka Hakkola, seniorikouluttaja
    p. 050 566 5957, marjukka.hakkola(at)maria-akatemia.fi

Mediassa

Ryhmät

Vanhat Vaikuttajat
Ikääntyminen mahdollistaa laajemman näkökulman elämään. Vanhempien ihmisten vastuu on jakaa elämässä koettua ja opittua nuoremmille polville. Yhdessä keskustellen voimme tavoittaa niitä vaikuttamismahdollisuuksia, joilla tuetaan eri sukupolvien välistä vuorovaikutusta. Ryhmä tarjoaa ohjatun keskustelufoorumin kaikille vanhemmille ihmisille, jotka etsivät itselleen vaikuttamisen tapoja ja väyliä. Paikka Maria Akatemia, Helsinki. Hinta maksuton. Ohjaajat seniorikouluttajat Marjukka Hakkola ja Marjatta Grahn.

Valmistaudu vapauteen – löydä merkityksellisyys -valmennus
Oletko jäänyt tai jäämässä eläkkeelle? Odotatko uutta vapautta innokkaasti vai tunnetko huolta? Miten käy merkityksellisyyden, entä kaipaako identiteettisi päivitystä? Miten teet haaveistasi totta jokapäiväisessä elämässä? Valmennus on sinulle, joka olet uuden vapauden edessä etkä ihan tiedä, mitä sillä tekisit. Työura on antanut sinulle merkityksen tunteen, roolin ja identiteetin. Olet kuulunut kiinnostavaan ja innostavaan työyhteisöön. Eläkkeelle jäädessäsi menetät yhteisön, työhön liittyvän identiteetin ja raamin, jossa tekemiselläsi on merkitys.

Lisätiedot tapahtumista
toimisto@maria-akatemia.fi