Sukupolvet kohtaavat

Maria Akatemiaan on perustettu sukupolvi- ja seniorisektori vuonna 2014. Sen tarkoituksena on tutkia ja vahvistaa vanhempien ihmisten aktiivisesti osallistuvaa roolia yhteiskunnassa. Tavoitteena on rohkaista ikäihmisiä uuteen tehtävätietoisuuteen kokemustietonsa jakamisessa ja sukupolviketjun vahvistamisessa.

Sukupolvi-ja seniorisektorin toimintamuodoissa on mahdollisuus etsiä ja luoda yhdessä toisten kanssa omaa vanhemman ihmisen identiteettiä. Toimintamuodot ovat ohjatut avoimet yleisöillat ja  ohjatut itsetuntemusryhmät.

Näissä toimintamuodoissa syntyvää kokemusta, tietoisuutta ja ymmärrystä vanhemman väestön tehtävästä sukupolviyhteyksien luojana ja ylläpitäjinä työstetään edelleen ja siirretään eteenpäin yhteiskunnalliseen keskusteluun osallistumalla. Kun vanhojen ihmisten elämänkokemus saadaan sukupolviketjua vahvistamaan, vahvistuvat kaikki - lapset, nuoret, keski-ikäiset ja vanhat.

Ryhmä: itsetuntemusryhmä senioreille
Senioriteetti kutsuu kasvuun ja antaa mahdollisuuden ymmärtää ihmisyyttä uudesta perspektiivistä. Uusi ikävaihe herättää monenlaisia tunteita, joiden jakaminen on tärkeää omien voimavarojen käyttöön saamiseksi ja merkityksellisyyden löytämiseksi viimeiseen tärkeään elämänvaiheeseen. Voit ilmoittaa kiinnostuksesi, yhteystiedot alla.

Artikkelit:
Marjatta Grahnin haastattelu ET-lehdessä 19/2017 : lue artikkeli tästä
Marjukka Hakkolan ja Marjatta Grahnin artikkeli "Vanhemman naisen tunnetaakka": lue naisenväkivalta.fi-sivustolta.


Tiedustelut

Marjatta Grahn, seniorikouluttaja
p. 050 5737 450, marjatta.grahn(at)maria-akatemia.fi

Marjukka Hakkola, seniorikouluttaja
p. 050 566 5957, marjukka.hakkola(at)maria-akatemia.fi

Ilmoittautuminen
toimisto(at)maria-akatemia.fi, p. 09 7562 2250