Läheisenä työelämässäHuolehditko läheisestäsi työn ohella? Kaipaatko tukea ja välineitä työn ja läheishoivan yhteensovittamiseen?

Läheisenä työelämässä -hanke tarjoaa maksutonta yksilö- ja vertaistukea 40–65-vuotiaille työssäkäyville henkilöille, jotka pitävät työn ohella huolta läheisestään. Myös työssäkäyvät viralliset omaishoitajat ovat tervetulleita palveluihimme.  Toimintaa järjestetään verkon välityksellä valtakunnallisesti sekä lähitoimintana Helsingissä.

Hankkeen toimintamuotoja ovat:

  • Asiakastyö koostuen yksilökeskusteluista sekä ammatillisesti ohjatuista vertaisryhmistä
  • Vaikuttamistyö sekä koulutukset ja webinaarit ammattilaisille, viranomaisille ja työelämätahoille
  • Vapaaehtoisten kouluttaminen ja osallistaminen toimintaan mm. vertaisohjaajina

Tämän sivuston alta löydät lisätietoa hankkeen toimintamuodoista, asiakkaaksi hakeutumisesta sekä tietopankin, josta löydät läheishoivaajalle hyödyllistä tietoa työn joustoista sekä sosiaaliturvan muodoista. Voit ottaa meihin yhteyttä nettisivujemme oikeasta alalaidasta aukeavan yhteydenottolomakkeen kautta tai laittamalla sähköpostia osoitteeseen laheisena@maria-akatemia.fi.

Läheisenä työelämässä on Maria Akatemian ja Miina Sillanpään Säätiön kolmivuotinen (2022–2024) yhteishanke. Hanketta koordinoi Maria Akatemia ja hankkeen rahoittajana toimii STEA. Hankkeen yleisesite on ladattavissa täältä.