Tule asiakkaaksi

Läheisenä työelämässä -hankkeen asiakaspolku

Kaikki Läheisenä työelämässä -hankkeen tarjoamat palvelut ovat asiakkaille maksuttomia (STEA-rahoitus).

Chat

Chat on tarkoitettu 40–65-vuotiaille työelämässä oleville, läheisestään huolehtiville henkilöille. Chatissa voit keskustella nimettömänä ja luottamuksellisesti päivystäjän kanssa kahden kesken. Keskustelu on maksutonta eikä sido sinua mihinkään. Tule rohkeasti juttelemaan, jos kaipaat tukea tai apua läheishoivan ja työn yhdistämisessä! Chat-palvelun löydät sivun oikeasta alalaidasta.

Chat-palvelun ollessa kiinni, voit jättää yhteystietosi chatin yhteydenottolomakkeeseen tai voit lähettää meille sähköpostia osoitteeseen laheisena@maria-akatemia.fi. Vastaamme yhteydenottoosi mahdollisimman nopeasti.

Huomaathan, että päivystäjällä on tarvittaessa oikeus päättää keskustelu, mikäli hän kokee sen aiheelliseksi.

Chat päivystää joka viikko:

  • tiistaisin klo 10-12
  • torstaisin klo 14-16

Yksilökeskustelut

Tarjoamme maksuttomia kahdenkeskisiä keskusteluita (1–3 kpl) hankkeen työntekijän kanssa. Keskustelut toteutetaan joko verkon välityksellä tai paikan päällä Helsingissä (toteutustapa sovitaan erikseen työntekijän kanssa). Keskusteluissa kartoitetaan elämäntilannettasi ja etsitään yhdessä keinoja työn ja läheishoivan ristipaineeseen. Jos olet kiinnostunut vertaisryhmään osallistumisesta, arvioimme kanssasi yhteistyössä, onko vertaisryhmä oikea tapa jatkaa työskentelyä. Yksilökeskusteluiden jälkeen on mahdollisuus jatkaa vertaisryhmäprosessiin. Mikäli tarjoamamme apu ei ole sinulle riittävää, pohdimme yhdessä, millaisesta palvelusta hyötyisit eniten ja miten olisi hyvä edetä. Kaikki yksilökeskustelut ovat luottamuksellisia.

Varaa aika yksilökeskusteluun suoraan sähköisestä ajanvarauskalenterista tai ota yhteyttä chat-palvelun kautta. Voit myös lähettää sähköpostia osoitteeseen laheisena@maria-akatemia.fi.

Vertaisryhmät

Vertaisryhmät on tarkoitettu 40–65-vuotiaille työssäkäyville läheishoivaajille. Vertaisryhmätyöskentely on luottamuksellista ryhmän kesken käytävää keskustelua työn ja läheishoivan yhteensovittamisesta. Ryhmätyöskentely on itsetuntemukseen, reflektointiin sekä vertaisuuteen pohjautuvaa, ja sen tavoitteena on lisätä voimavaroja ja jaksamista sekä ennaltaehkäistä uupumista.

Ryhmässä pureudutaan mm. läheishoivan ja työelämän ristipaineeseen, rooleihin työelämässä ja hoivassa, tunteisiin ja niiden merkitykseen sekä rajojen asettamiseen oman jaksamisen tukemiseksi. Vertaistuellinen keskustelu on ryhmätyöskentelyn päämenetelmä. Ryhmäkertoihin sisältyy myös lyhyt luento-osuus vaihtelevista teemoista, joista keskustellaan käytännön esimerkkien kautta. Ryhmässä tehdään lisäksi erilaisia harjoituksia työskentelyn tukena. Ryhmän aikana osallistujille annetaan myös aiheeseen liittyvää materiaalia ja omaehtoisia tehtäviä työskentelyn tukemiseksi.

Ryhmää ohjaa hankkeen työntekijä ja ryhmään otetaan mukaan noin kuusi osallistujaa. Ryhmä kokoontuu kerran viikossa, viitenä peräkkäisenä viikkona. Jokainen ryhmäkerta kestää kaksi tuntia. Ryhmäprosessiin kuuluu yksi seurantatapaaminen kahden kuukauden päästä ryhmän päättymisestä. Ryhmiä toteutetaan niin verkon välityksellä kuin lähitoimintana Helsingissä. Verkkoryhmään osallistumiseksi tarvitset toimivan verkkoyhteyden, tietokoneen, tabletin tai puhelimen sekä kameran ja kuulokkeet. Ryhmään pääsyä edeltää kahdenkeskiset yksilökeskustelut hankkeen työntekijän kanssa.

Kiinnostuitko? Vertaisryhmiin hakeutuminen alkaa yksilökeskustelulla hankkeen työntekijän kanssa. Varaa itsellesi aika maksuttomaan yksilökeskusteluun sähköisestä ajanvarauksesta tai ota yhteyttä chat-palvelun kautta. Voit myös lähettää sähköpostia osoitteeseen laheisena@maria-akatemia.fi. Yksilökeskusteluun osallistuminen ei vielä sido sinua mihinkään.

Tulevien vertaisryhmien aikataulut

Valtakunnalliset verkkovertaisryhmät 

Seuraava valtakunnallinen verkkovertaisryhmä  keskiviikkoisin 15.2.-15.3.23 klo 17-19. Ryhmä kokoontuu maksuttomalla Teams-verkkoalustalla. Verkkovertaisryhmään voi osallistua sijainnista riippumatta. Tarvitset vain verkkoyhteyden, tietokoneen / tabletin, kameran ja kuulokkeet.

Ryhmään otetaan noin kuusi osallistujaa ja sitä ohjaa hankkeen työntekijä. Ryhmäprosessiin kuuluu seurantatapaaminen kaksi kuukautta ryhmän päättymisen jälkeen.

Helsingin lähiryhmät 

Päivitämme tietoa tulevista lähiryhmistämme nettisivuillamme ja somekanavissamme.