Tule asiakkaaksi

Tulevien vertaisryhmien aikataulut

Verkkovertaisryhmät 

Verkkoryhmät kokoontuvat maksuttomalla Teams-verkkoalustalla. Verkkovertaisryhmään voi osallistua sijainnista riippumatta. Tarvitset vain verkkoyhteyden, tietokoneen / tabletin, kameran ja kuulokkeet.

Ryhmään otetaan noin kuusi osallistujaa ja sitä ohjaa hankkeen työntekijä. Ryhmäprosessiin kuuluu seurantatapaaminen kaksi kuukautta ryhmän päättymisen jälkeen. 

Keväällä 2024 toteutamme neljä verkkovertaisryhmää:

  • Valtakunnallinen, kaikille avoin verkkovertaisryhmä torstaisin 18.1.-15.2.2024 klo 17-19
  • Verkkovertaisryhmä yhteistyössä Neuroliiton kanssa keskiviikkoisin 28.2-27.3.2024 klo 17-19
  • Verkkovertaisryhmä yhteistyössä Napapiirin omaishoitajat ry:n kanssa torstaisin 4.4.-2.5.2024 klo 17-19
  • Valtakunnallinen, kaikille avoin verkkovertaisryhmä keskiviikkoisin 15.5-12.6.2024 klo 17-19

Voit hakeutua ryhmään varaamalla yksilökeskusteluajan työntekijämme kanssa (ks. ohjeet alta).

Helsingin lähiryhmät 

Helsingin lähiryhmät kokoontuvat Maria Akatemian toimistolla Helsingin Malmilla. Ryhmään otetaan noin kuusi osallistujaa ja sitä ohjaa hankkeen työntekijä. Ryhmäprosessiin kuuluu seurantatapaaminen kaksi kuukautta ryhmän päättymisen jälkeen. 

Kevään 2024 lähiryhmät:

  • Kaikille avoin lähivertaisryhmä maanantaisin 20.5.-17.6.2024 klo 17.30-19

Huom.! Vertaisryhmiin osallistumista edeltävät yksilökeskustelut hankkeen työntekijän kanssa. Alta näet, miten asiakaspolullamme edetään.

 

Läheisenä työelämässä -hankkeen asiakaspolku

Kaikki Läheisenä työelämässä -hankkeen tarjoamat palvelut ovat asiakkaille maksuttomia (STEA-rahoitus).

Yhteydenotto

Voit ottaa meihin yhteyttä nettisivujemme oikeasta alalaidasta avautuvan yhteydenottolomakkeen kautta tai lähettää meille sähköpostia osoitteeseen laheisena@maria-akatemia.fi. Vastaamme yhteydenottoosi mahdollisimman nopeasti.

Halutessasi voit varata myös suoraan sinulle sopivan yksilökeskusteluajan ajanvarauskalenteristamme: https://www.mariaakatemia.fi/toiminta/kehittamishankkeet/laheisena-tyoelamassa/ajanvaraus/

Yksilökeskustelut

Tarjoamme maksuttomia kahdenkeskisiä keskusteluita (1–3 kpl) hankkeen työntekijän kanssa. Keskustelut toteutetaan joko verkon välityksellä tai paikan päällä Helsingissä (toteutustapa sovitaan erikseen työntekijän kanssa). Keskusteluissa kartoitetaan elämäntilannettasi ja etsitään yhdessä keinoja työn ja läheishoivan/omaishoidon ristipaineeseen. Jos olet kiinnostunut vertaisryhmään osallistumisesta, arvioimme kanssasi yhteistyössä, onko vertaisryhmä oikea tapa jatkaa työskentelyä. Yksilökeskusteluiden jälkeen on mahdollisuus jatkaa vertaisryhmäprosessiin. Mikäli tarjoamamme apu ei ole sinulle riittävää, pohdimme yhdessä, millaisesta palvelusta hyötyisit eniten ja miten olisi hyvä edetä. Kaikki yksilökeskustelut ovat luottamuksellisia.

Varaa aika yksilökeskusteluun suoraan sähköisestä ajanvarauskalenterista tai laita sähköpostia osoitteeseen laheisena@maria-akatemia.fi.

Vertaisryhmät

Vertaisryhmät on tarkoitettu 40–65-vuotiaille työssäkäyville omaishoitajille ja läheishoivaajille. Vertaisryhmätyöskentely on luottamuksellista ryhmän kesken käytävää keskustelua työn ja läheishoivan yhteensovittamisesta. Ryhmätyöskentely on itsetuntemukseen, reflektointiin sekä vertaisuuteen pohjautuvaa, ja sen tavoitteena on lisätä voimavaroja ja jaksamista sekä ennaltaehkäistä uupumista.

Ryhmässä pureudutaan mm. läheishoivan ja työelämän ristipaineeseen, rooleihin työelämässä ja hoivassa, tunteisiin ja niiden merkitykseen sekä rajojen asettamiseen oman jaksamisen tukemiseksi. Vertaistuellinen keskustelu on ryhmätyöskentelyn päämenetelmä. Ryhmäkertoihin sisältyy myös lyhyt luento-osuus vaihtelevista teemoista, joista keskustellaan käytännön esimerkkien kautta. Ryhmässä tehdään lisäksi erilaisia harjoituksia työskentelyn tukena. Ryhmän aikana osallistujille annetaan myös aiheeseen liittyvää materiaalia ja omaehtoisia tehtäviä työskentelyn tukemiseksi.

Ryhmää ohjaa hankkeen työntekijä ja ryhmään otetaan mukaan noin kuusi osallistujaa. Ryhmä kokoontuu kerran viikossa, viitenä peräkkäisenä viikkona. Jokainen ryhmäkerta kestää kaksi tuntia. Ryhmäprosessiin kuuluu yksi seurantatapaaminen kahden kuukauden päästä ryhmän päättymisestä. Ryhmiä toteutetaan niin verkon välityksellä kuin lähitoimintana Helsingissä. Verkkoryhmään osallistumiseksi tarvitset toimivan verkkoyhteyden, tietokoneen, tabletin tai puhelimen sekä kameran ja kuulokkeet. Ryhmään pääsyä edeltää kahdenkeskiset yksilökeskustelut hankkeen työntekijän kanssa.

Kiinnostuitko? Vertaisryhmiin hakeutuminen alkaa yksilökeskustelulla hankkeen työntekijän kanssa. Varaa itsellesi aika maksuttomaan yksilökeskusteluun sähköisestä ajanvarauksesta tai laittamalla sähköpostia osoitteeseen laheisena@maria-akatemia.fi. Voit myös laittaa meille viestiä nettisivujemme oikeasta alalaidasta avautuvan yhteydenottolomakkeen kautta. Yksilökeskusteluun osallistuminen ei vielä sido sinua mihinkään.