Ehkäisevä väkivaltatyö ja Avoin linja

Avoin linja -puhelinpäivystys

Päivystysajat tästä 

Avoin linja on valtakunnallinen puhelinpäivystys naisille, jotka ovat käyttäneet tai pelkäävät käyttävänsä väkivaltaa. 

Puhelinpäivystyksessä sinut vastaanotetaan arvostavasti ja tarpeitasi kuunnellen. Avoimen linjan kautta sinulla on mahdollisuus päästä yksilökeskusteluihin sekä ammatillisesti ohjattuun vertaisryhmään, mikäli ryhmätyöskentely on sinulle sopiva vaihtoehto. Voit soittaa myös nimettömänä. Jatkopalveluihin tullessasi tarvitsemme yhteystietosi. Työskentely on luottamuksellista ja maksutonta. Puh. 09 7562 2260, päivystys on avoinna perjantaisin klo 12-14.

Ennaltaehkäisevä väkivaltatyö

Maria Akatemiassa tehdään ennaltaehkäisevää perhe- ja lähisuhdeväkivaltatyötä, jossa on erikoistuttu naisen henkisen ja fyysisen väkivallan dynamiikkaan.  Työ käynnistettiin psykoterapeutti Britt-Marie Perheentuvan johdolla ja RAY:n tukemana vuonna 2003. 

Naisen väkivalta on aihe, josta on vaikea puhua. Työssä on haluttu tuoda esiin naisen piilotettu aggressiivinen puoli, joka yhteiskunnassa on tabu, sekä vastata naisten avuntarpeeseen tämän puolen tunnistamisessa ja kohtaamisessa. 

Ehkäisevä väkivaltatyö tarjoaa apua naisille, jotka käyttävät tai pelkäävät käyttävänsä henkistä tai fyysistä väkivaltaa. Lisäksi tavoitteena on juurruttaa työssä saatua kokemusta ja asiantuntemusta osaksi yhteiskunnan rakenteita tarjoamalla palveluita ammattilaisille, jotka kohtaavat väkivallan kysymyksiä lähisuhteissa, perheissä, työyhteisöissä ja yhteiskunnassa. 

Työstä saadusta kokemuksesta on luotu teoria naisen väkivallan dynamiikasta ja sisäisestä käsikirjoituksesta, joka on julkaistu kirjassa ”Tietoisuuden tie alkurakkauteen – väkivalta on ehkäistävissä” (Perheentupa, toim. Karhunen, Maria Akatemia 2010). 

Toimipisteet sijaitsevat Helsingissä ja Tampereella ja tukea on saatavissa myös etänä.

Asiakasyhteydenotot:

Naisenväkivalta.fi

Yhteystiedot: 

Hanna Kommeri, ehkäisevän väkivaltatyön vastaava / Helsingin toimipiste
p. 045 144 3953 / hanna.kommeri(at)maria-akatemia.fi 

Emma Laine, ehkäisevän väkivaltatyön asiantuntija, koordinaattori / Tampereen toimipiste
p. 045 118 7811 / emma.laine(at)maria-akatemia.fi