Naistenpäivän webinaarit

Date: 08.03.2022
Time: 00:00 - 00:00
Location: verkossa

Tervetuloa kaikille naisille avoimeen Hyvän mielen naistenpäivään 8.3.2022!

Luvassa hyvinvointia vahvistavia työpajoja, webinaareja, harjoituksia sekä päräyttävää yhteiskunnallista keskustelua! Ohjelman tarjoaa Naiserityisen työn verkosto.

Tapahtuma on maksuton.

Ohjelma Naistenkartanon sivulla TÄSTÄ

 

8.3. klo 10-11 | Itsemyötätunto apuna hankaliksi koettujen tunteiden kohtaamisessa

Itsemyötätunto on perusta mielen hyvinvoinnille ja helpottaa haastavien tunteiden kohtaamista. Itsemyötätunto luo edellytyksiä sille, että aggression ja vihan tunteita pystytään kohtaamaan joustavammin. Itsemyötätunto on taito, jota voi myös kehittää.

Webinaarissa kuullaan itsemyötätunnosta tunnesäätelyn tukena. Teemaa lähestytään nuorille naisille suunnatun Keijun varjo -toiminnan tekemien havaintojen pohjalta.

Keijun varjo -toiminta on suunnattu 15 – 28 -vuotiaille nuorille naisille, jotka käyttävät tai pelkäävät käyttävänsä väkivaltaa itseään tai muita kohtaan.

Paikka: Zoom
Järjestäjä: Keijun varjo -toiminta / Maria Akatemia, ehkäisevän väkivaltatyön asiantuntijat Siru Jokimies ja Emmi Kyyhkynen.

Ilmoittaudu TÄSTÄ

 

8.3. klo 13-14 | Naisen viha ja aggressio – elämänvoima vai tuhovoima?

Viha ja aggressio voivat olla vaikeasti kohdattavia tunteita. Miten tunnistaa ja kohdata niitä? Miten kääntää ne voimavaroiksi – elämänvoimaksi?

Webinaari tarjoaa tietoa, oivaltamisen mahdollisuuksia sekä työkaluja tunteiden tunnistamiseen, kohtaamiseen ja käsittelemiseen.

Paikka: Zoom
JärjestäjätEmma Laine, ehkäisevän väkivaltatyön asiantuntija / Maria Akatemia, Suvi Kivimäki, psykologi, projektityöntekijä / Väkevä-hanke, Kriminaalihuollon tukisäätiö

Ilmoittaudu TÄSTÄ

 

8.3. klo 14-15.30 | Keskustelutilaisuus: Naisena sukupolvien ketjussa – miten menneisyys elää meissä?

Jokainen meistä kantaa mukanaan menneiden sukupolvien iloja ja suruja. Parhaimmillaan eri sukupolvien välinen vuorovaikutus on rikastuttavaa ja rakentavaa. Kuitenkin monella meistä on ollut haavoittavia kokemuksia vuorovaikutussuhteissa ja olemme omaksuneet haitallisia toimintatapoja jo varhaisessa elämänvaiheessa.

Naistenpäivänä kutsumme sinut pysähtymään sen äärelle, millaisia roolimalleja olemme saaneet ja miten voimme katkaista haitallisia siirtymiä sukupolvelta toiselle?

Olemme kenties oppineet vaikenemaan vaikeista tunteista ja miellyttämään muita oman hyvinvointimme kustannuksella. Tunteet läikkyvät yli tai jähmetymme, kun emme ole oppineet tunnistamaan ja säätelemään tunteitamme.

Keskustelutilaisuudessa pureudumme siihen, miten naisen eri roolit ja ajattelu- ja toimintamallit siirtyvät sukupolvelta toiselle, sekä miten sukupolvelta toiselle siirtyviä hyvinvointia heikentäviä ketjuja voi katkaista.

Keskustelu on tarkoitettu kaikille aiheesta kiinnostuneille. Tilaisuus on maksuton.

Keskustelijoina Maiju Lehtonen, Piia Keiski & Riina Karjalainen.
Tilaisuuden juontavat Anna Vuorio ja Sari Nyberg.
Järjestäjät: Maria Akatemia ja Naistenkartano

LIITY MUKAAN Zoom-linkin kautta