Mediassa: Naisen tekemä väkivalta

”Sanna, 40, menestyi urallaan ja pyöritti kaunista kotia, jossa hän käytti väkivaltaa – Naisten tekemä väkivalta on Suomessa tavallista, mutta ilmiötä ei tunnisteta, sanoo tutkija.”

Helsingin Sanomien artikkeliin 29./30.8.2018 on haastateltu Maria Akatemian naisenväkivalta.fi -hankkeen asiantuntijaa ja kaksi Maria Akatemian itsetuntemusryhmästa apua saanutta naista. Ryhmässä opetellaan esimerkiksi sanoittamaan tunteita ja ymmärtämään lapsuuden vuorovaikutusmalleja.

Kiltistä tytöstä voi kasvaa äiti, joka ei hillitse raivoaan – naisen käyttämä perheväkivalta on tabu, josta ei osata puhua. Iltalehden verkkoartikkelissa 29.8. nostetaan esille Maria Akatemialta apua saaneiden asiakkaiden kertomuksia.

”Mies uhrina on yhtä tabu kuin väkivaltainen nainen” – Jani erosi vaimostaan, koska ei kestänyt enää 20 vuotta jatkunutta väkivaltaa, yle.fi:n verkkoartikkeliin 2.9.2018 on haastateltu Maria Akatemian ja Miessakit ry:n asiantuntijoita ja asiakkaita.

Maria Akatemian maksuttomiin itsetuntemusryhmiin pääset Avoimen linjan tai chatin kautta. Nuorille naisille apua tarjoaa Keijun varjo.   

Toimimme Veikkauksen tuella.