Katseita-blogissa: Ihmisen avaruudesta

”Kun olin kahdeksanvuotias, isäni kantoi työpaikaltaan filmiprojektorin, jolla heijastimme vanhempien makuuhuoneen seinään dokumenttielokuvan. Hetki on tehnyt minuun lähtemättömän vaikutuksen ja voin valehtelematta sanoa, että kahdeksanvuotiaan maailmani mullistui tavalla, joka on kantanut tähän päivään saakka ja joka oikeastaan muodostaa ajatteluni perustan.”

”Moni sanoo kokevansa voimattomuutta ison kuvan edessä: olemme vain merkityksettömiä hippuja avaruudessa. Ajatus voi olla pelottavakin ja voi olla helpompaa pysyä oman piknik-viltin kokoisissa raameissa. Kuitenkin sillä sisäisellä voimalla, mikä meillä on, yksikin ihminen voi liikuttaa maailmoja. Historiassamme on paljon esimerkkejä pienistä suurista ihmisistä, joiden teoilla on ollut ratkaiseva merkitys koko planeetallemme. Vastuu ja vaikuttaminen alkaa solutasolta ja etenee eetteriin. Suurin kaikesta on uteliaisuus mikro- ja makromaailmaamme kohtaan ja usko, että askeleillamme on merkitystä, sanoillamme vaikutusta, teoillamme seurauksia.”

”Voimme soluavaruudessamme olla toinen toisillemme katalyytteja suurempaan ymmärrykseen, avarampaan näkemykseen, isoihin oivalluksiin. Ihmisen tietoisuudella pystymme ymmärtämään ja ylittämään kokonaisia maailmoja.”

Katseita-blogin kirjoittaja Freia Luminka on psykologi ja työskentelee Maria Akatemiassa koordinoivana suunnittelijana. Lue blogikirjoitus tästä.

Lisätietoa ja ilmoittautumiset Prima Mater Symposiumiin 10.4.2019