Katseita-blogissa: Intohimona ihmisenä kasvaminen – Maria Akatemia ry 15 vuotta

”15-vuotias nuori on avoin ja utelias. Rohkeutta ja uskaliaisuutta löytyy lähtemään mukaan uuteen. Ei ole enää ihan pieni ja vahva sosiaalisuuden tarve luo valmiuden verkostoitumaan uusienkin yhteistyökumppaneiden kanssa, tänä päivänä yhä useammin myös kansainvälisestikin. Jos ikää verrataan koiran ikään, kerrotaan vanhan ohjeen mukaan koiran ikä seitsemällä. Silloin 15-vuotias onkin jo täynnä syvää elämänviisautta ja ymmärrystä, syvää tietoa kokemuksessaan kantava, matkaa jo takana kuljettuna…
Maria Akatemia ry täyttää 13.4.2021 15 vuotta. Vuosien saatossa yhdistyksen toiminta on kehittynyt ja laajentunut valtakunnalliseksi toiminnaksi, jonka verkostot ulottuvat jo kansainväliseenkin yhteistyöhön. Nuoren 15-vuotiaan yhdistyksen visio on, että jokainen toimii rohkeasti ihmisyyden puolesta.
Juuremme ovat tukevasti maassa, sukupolvien välinen ja kestävä kokemuksellinen tieto on valjastettu asiantuntija- ja kansalaisjärjestötoiminnassa tukemaan ihmisten omaa kasvua ehkäisevässä väkivaltatyössä, hyvinvointia tukevassa toiminnassa ja työelämäpalveluissa.
Maria Akatemian laaja näkökulma ihmisyyden eri puolien ymmärtämiseen on ollut ravinteikas kasvualusta monipuoliselle toiminnalle. Järjestö on tarjonnut mahdollisuuksia omaan kasvuun ja tukeen erilaisten toimintojen parissa sekä ollut rakentamassa turvallisempaa ja hyvinvoivempaa yhteiskuntaa mm. tarjoamalla apua naisen väkivallan kysymyksiin ja sillä saralla auttanut tuhansia naisia vuosien varrella.
Missiomme on intohimona ihmisenä kasvaminen. Ymmärrys ihmisen keskeneräisyydestä on avain sisäiseen kasvuun, jonka ei tarvitse koskaan pysähtyä. Maria Akatemian perustajan Britt-Marie Perheentuvan sanoin ”elämästä ei koskaan pääse eläkkeelle” kuvaa hyvin elämänmittaisen kasvun mahdollisuutta, johon myös Maria Akatemia toimintaideallaan haluaa ihmisiä haastaa. Rohkeudella ja intohimolla.”

Kirjoittaja Sari Nyberg on Maria Akatemian toiminnanjohtaja

Tagged , .