Katseita-blogissa: Millaista kesää odotat?

Portti melko normaaliin elämään aukesi kesäkuun alussa koronakevään jälkeen, kuitenkin useamman kesänvietto ei ole entisellään ja suunnitelmat ovat auki. Totuttu kesäloman vietto ei ehkä ole se kauan odotettu vuoden huippu, syynä voi olla taloudellinen tilanne tai matkustamisrajoitukset. Monet kulttuuritapahtumat on peruttu. Sukulointi vaatii suunnittelua, haasteena on koronaviruksen tartuttaminen erityisesti vanhempiin sukupolviin.

Sosiaalisten suhteiden hoitaminen on tärkeää. Ihminen tarvitsee aina yhteyttä ja vuorovaikutusta, olemme olleet pitkään eri tavoin ”etänä” toisillemme. Pelkällä katseellakin on suuri merkitys. Katseen kautta saamme vahvistuksen siitä, että olemme ihminen toiselle ihmiselle. Katseen kautta kasvamme ja voimistumme kokonaiseksi, saamme hyväksynnän. Hyvä katse antaa rakkautta ja myötätuntoa.

Katso myös itseäsi myötätunnolla. On asioita, joihin et voi vaikuttaa ja tilanteita, joista et voi syyttää itseäsi. Voitko antaa niiden olla? Onko asioita, joihin voit vaikuttaa?

On terveellistä pysähtyä miettimään mikä on kohtuullista, ja kuinka tarpeellisia kesän ja loman odotuksemme ja vaatimuksemme ovat. Tarvitsemmeko tiukkoja lomasuunnitelmia? Onko pakko sosiaalisessa mediassa esitellä kauniita lomakuvia ja katettuja pöytiä? Voisiko tämä kesä olla vähemmän suorittava? Voimmeko viettää kesämme ulkona valossa ja akkuja ladaten, katsoa toisiamme ja itseämme hyväksyvin katsein?

Nainen, jos sinulla on vaikeita tunteita, joista haluat puhua, autamme. Päivystämme läpi kesän. Palvelumme ovat maksuttomia, lisätiedot tästä

Valoa, terveyttä ja leppoisaa kesää toivottaen.

Kirjoittaja Kikka Österlund on Maria Akatemian toimistosihteeri

Lisää Katseita-blogikirjoituksia tästä

#suomitoimii #yhdessä #annahyvänkatseenkiertää #kesä2020 #eettisestikestäväihmisyys

Tagged .