Katseita-blogissa: Väkivaltaa käyttänyt nainen voi olla kuka tahansa meistä

”Väkivaltaa käyttänyt nainen voi olla aivan tavallinen nainen. Äiti, tytär, puoliso, sisar, ystävä. Hän, joka käy töissä, on koulutettu, ja ulkopuolisten silmissä hyvin pärjäävä. Hän, joka lukee lapselle iltasadun ja hoitaa kotia. Juuri hän voi olla se, joka suuttuessaan repii lastaan, raivoaa kumppanilleen tai on väkivaltainen itseään kohtaan – puhuu itselleen jatkuvasti negatiivisesti tai kärsii syömishäiriöstä. Hän, tavallinen nainen.

Saatamme herkästi etäännyttää itsemme väkivallan teemasta. “Ei tämä minua koske, nehän on niitä vankilassa istuvia naisia – niitä pahoja ihmisiä”. Väkivalta saatetaan linkittää alamaailmaan ja rikollisuuteen, ja mieltää puhtaasti fyysiseksi. Kuitenkin väkivallan ilmenemismuodot ovat moninaiset ja potentiaali väkivaltaan asuu meissä kaikissa. Ihmisyyteemme kuuluu sekä valot että varjot. Mitä paremmin olemme sinut varjojemme kanssa, ne eivät pääse kasvamaan itseämme isommiksi.”

Lue blogikirjoitus tästä.

Kirjoittaja Nona Peuransola on naisenväkivalta.fi-hankkeen suunnittelija ja asiakastyöntekijä.

PS. Vielä ehdit ilmoittautua 7.5.2019 pidettävään Raivosta riekaleina – naisen käyttämä väkivalta -seminaariimme, jossa mm. kokemusasiantuntijoiden äänet tulevat kuuluviksi sekä sanoin että kuvin.

Olet lämpimästi tervetullut kuuntelemaan ja keskustelemaan. Ilmoittaudu linkin kautta 2.5. mennessä.


Häpeän hahmo, 2019. Naisenväkivalta.fi-asiakkaan kuvitus.