Maria Akademi erbjuder hjälp för kvinnor: chatt på svenska

Maria Akademi erbjuder hjälp för kvinnor_PDF

Maria Akademi är en riksomfattande specialist- och medborgarorganisation till vars uppgifter hör att främja utveckling och mentalt välbefinnande hos den enskilda människan och i samhället. Till en av våra grundläggande uppgifter hör våldsförebyggande arbete bland kvinnor som har använt eller är rädda för använda våld i sina närrelationer. 

Coronapandemin överraskade oss alla i början av mars detta år och under några intensiva veckor stängdes Finland mer eller mindre ner helt och hållet.

Nu lever vi i september och pandemin fortsätter om än med minskad styrka i vårt land, men särskilda restriktioner och rekommendationer gäller fortfarande. Skolor och dagisar har tack och lov öppnat sina dörrar igen, men många vuxna jobbar fortfarande hemifrån och vi ombeds bära munskydd och hålla avstånd till varandra. Krisen är inte över.

Det är fortfarande speciellt viktigt att kunna erbjuda våldsförebyggande tjänster, då allt fler kämpar med stress, utmattning och våldsimpulser under isolerade förhållanden i sina hem. Jämfört med förra året, har vi haft över dubbelt så många besökare i vår chatt, där det är lätt att söka hjälp utan att lämna sitt hem.

Till dig som läser det här vill vi säga: kris eller ej, det är fullt mänskligt att drabbas av starka känslor som kan kännas ohanterliga i olika skeden av livet, det är fullt mänskligt att få raseriutbrott och det är fullt mänskligt att behöva hjälp och stöd. Ifall du upplever att ditt raseri blir för stort och lätt tar sig fysiska eller verbala uttryck kan du chatta med oss anonymt. Vill du sedan bli kund hos oss behöver vi dina kontaktuppgifter. Våra tjänster inom förebyggande våldsarbete är avgiftsfria.

Chatt på svenska:

naisenvakivalta.fi onsdagar kl. 16-18 och torsdagar kl. 14-16

keijunvarjo.fi för unga kvinnor tisdagar kl. 15-17

När chatten är stängd kan du lämna ett meddelande, eller skriva till vår epost: tuki@maria-akatemia.fi. Vi tar kontakt med dej så fort som möjligt.

På vår webbsida hittar du mer information om verksamheten på svenska och på finska.
För närmare information och intervjuer vänligen kontakta oss (vi talar svenska) via Maria Akademis byrå: toimisto@maria-akatemia.fi, tfn 09 7562 2250


Nina Kihlman och Saga Lydén, specialister inom förebyggande våldsarbete
e-post: förnamn.efternamn@maria-akatemia.fi

Tagged , .