Sosteblogissa: Jos tunteet kiehuvat yli, älä jää yksin! – väkivallan kierre katkeaa vain puhumalla

”Etenkin lapsiperheissä tilanteet voivat kärjistyä ja hermot olla aika ajoin kovalla koetuksella, kun samaan aikaan pitäisi vetää tiimikokousta ja ohjata etäkoulua. Joku harjoittelee nokkahuiluläksyä ja koulun keittolaakin pyöritetään siinä kotikeittiössä. Toisaalla koetaan yksinäisyyttä. Koronatilanne aiheuttaa huolta ja lisäksi epävarma työtilanne voi luoda oman varjonsa.

Kun meidät on pakotettu liian lähelle toisiamme määrittelemättömäksi ajaksi epävarmassa tilanteessa, monenlaiset tunteet voivat nousta pintaan, ja se on täysin inhimillistä. Tärkeää on kuitenkin, että ei jää yksin, jos omat tunteet ja niitä seuranneet teot huolestuttavat.

Apua on saatavilla. Me Maria Akatemiassa pystymme tarjoamaan apua naisille väkivaltatilanteiden ehkäisemiseksi. Tukea saa sekä puhelimella että verkkovälitteisesti ja päivystysaikoja on laajennettu poikkeustilanteessa.

Tämä aika haastaa minut, sinut – meistä jokaisen. Ollaan ihmisiä toisillemme, eikä jätetä itseämme, eikä muita yksin vaikeidenkaan kysymysten kanssa.”

Maria Akatemian kehittämispäällikkö Hanna Kommeri Sosteblogissa. Lue koko blogi tästä 

Tukea saa verkkovälitteisesti ja päivystysaikoja on lisätty, lisätietoa Maria Akatemian maksuttomista palveluista tästä