Uutiskirje 2/2021: Nuoret tarvitsevat turvaa ja kannattelua

”Tuoreen Nuorisoverkoston tutkimuksen mukaan 15-25-vuotiaiden tyytyväisyys on laskenut. Korona-aika ja sen mukana tuomat rajoitukset ovat syynä muutokseen. Tyytyväisyys on laskenut erityisesti tyttöjen ja maahanmuuttajataustaisten poikien osalta. Nuoruuden eläminen etänä haastaa nuoria ja myös heidän perheitään sekä muuta lähipiiriä. Nuoret reagoivat eri tavoin mutta yhteistä on, että tukea, turvaa ja kannattelua tarvitaan pandemian keskellä. Tätä asiaa käsittelevät ja pohtivat uutiskirjeemme tämänkertaiset blogikirjoittajat kasvatuspsykologian professori Niina Junttila ja Maria Akatemian ehkäisevän väkivaltatyön asiantuntijat Hanna Kommeri ja Elina Rajaniemi.”

Lue uutiskirje tästä

Blogikirjoitukseen tästä

Keijun varjo tukee nuoria ja ammattilaisia

Chat on tarkoitettu 15-28 vuotiaille nuorille naisille, jotka kokevat tarvitsevansa apua omien hankalien tunteidensa ja väkivaltaisen käyttäytymisensä tunnistamisessa ja säätelyssä. Tule rohkeasti juttelemaan, jos omat tunteesi tai tekosi huolettavat sinua tai läheisiäsi! Keijun varjo -chatissa voit keskustella nimettömänä kahden kesken päivystäjän kanssa. Chatin päivystäjät ovat erityisesti nuorten naisten väkivaltaan perehtyneitä asiantuntijoita. Keskustelu on luottamuksellista.

Vertaisryhmä 10x verkossa alk. 11.3. klo 15-17 Keijun varjo -tunneryhmä on tarkoitettu 15–28-vuotiaille tytöille ja nuorille naisille, jotka haluavat oppia tunnistamaan ja ymmärtämään hankalia tunteitaan. Ryhmissä käsitellään itsehillintään ja väkivaltaan liittyviä asioita ja etsitään uudenlaisia toimintamalleja.

Ryhmiin osallistuneiden tekemien itsearviointien perusteella 87 % osallistuneista kokee, että ryhmän ansiosta he ovat pystyneet ylläpitämään väkivallattomuutta, heidän itsearvostuksensa ja hyvinvointinsa on parantunut ja työskentelyllä on ollut positiivisia vaikutuksia myös lähipiiriin.

Konsultoimme ammattilaisia nuorten naisten väkivaltaan liittyvissä kysymyksissä. 
Webinaarit ammattilaisille 15.4. ja 10.6. klo 9-10. Ohjelmassa on info nuorten naisten väkivallan ilmiöstä ja tietoa Keijun varjo -toiminnasta.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen: keijunvarjo@maria-akatemia.fi
Maksuton toiminta (STEA/Veikkaus).