Uutiskirje 8/2020: Mielen hyvinvointia loppuvuodelle

Tällä viikolla vietämme Mielenterveysviikkoa. Viikon teemana on tänä vuonna Mistä tietää? Viikon teema herättelee rohkeasti pohtimaan omaa vointia ja jaksamista.

Kannattaa panostaa asioihin, jotka tuottavat itselle mielihyvää ja vahvistavat omaa hyvinvointia. Arjen pyörteissä on tärkeää pysähtyä kysymään, kuinka voin? Ei tarvitse venyä loputtomiin ja ajatella, että ”vielä minä jaksan tämän hoitaa”. Pysähtyminen ja oman mielen hyvinvoinnin tarkasteleminen kannattaa. Jos olet vähänkin huolissasi, älä epäröi kysyä apua ja tukea. Tietoa ja tukea on saatavilla. Muiden muassa järjestöt tarjoavat matalan kynnyksen anonyymia palveluita, joiden kautta on helppoa lähteä kysymään apua, saada sanoitetuksi omaa huolta ja päästä kontaktin kautta tarvitseman avun piiriin. Avun piiriin kannattaa hakeutua myös silloin, kun oman läheisen jaksaminen huolestuttaa.

Rohkaistaan toisiamme pysähtymään, keskustellaan toistemme kanssa mielen hyvinvoinnista ja tukemisesta. Meistä jokainen voi tukea positiivista asennetta ja avointa keskustelua mielen hyvinvoinnin haasteisiin liittyen. Pidetään huolta toinen toisistamme.

Valoa, voimaa ja energiaa loppuvuoteen!

Sari Nyberg
Maria Akatemian toiminnanjohtaja

Katso uutiskirje ilm.pvä 16.11.2020 tästä