Koulutus: Traumainformoitu kohtaaminen esihenkilötyössä

Pvm: 04.02.2022

Aika: 9:00-16:00

Paikka: Maria Akatemia ja verkossa

Lataa tästä koulutuksen esite pdf 

Traumainformoidulla työotteella kohti parempaa työelämää

Esimiehet elävät muuttuvissa toimintaympäristöissä suurten haasteiden keskellä. Resurssien niukkuus ja taloudelliset vaatimukset haastavat arjen työtä. Monia aloja vaivaa osaajapula. Tarvitsemme kipeästi työkulttuurin muutosta. Koulutuksessa pureudumme yhdessä traumainformoituun työotteeseen, tavoitteena muun muassa parempi työilmapiiri, turvallinen toimintaympäristö, osallisuus, kumppanuus, monialainen yhteistyö ja ihmislähtöisyys.

Skotlannissa hallitus kouluttaa kaikki työntekijänsä trauma- ja ACE-tietoiseksi (lapsuuden haitalliset kokemukset), pyrkien muuttamaan koko järjestelmää traumainformoiduksi. Suomessa muutos on vasta alkutekijöissään.

Yhdessä kohti muutosta – koulutuksen sisältö

Pilottikoulutuksessa käymme läpi traumatisoitumiseen liittyviä ilmiöitä. Tutustumme traumainformoidun järjestelmämuutoksen tärkeisiin perusasioihin, taustalla vaikuttaviin malleihin ja teorioihin. Traumainformoitu lähestymistapa tarjoaa mahdollisuuden uuteen kokonaisvaltaisempaan ihmiskuvaan ja monialaiseen, entistä esteettömämpään, dialogiseen, yhteistoimintaan. Itsetuntemusta avaamme autonomisen hermoston näkökulmasta, kirjoittaen ja kehollisin harjoituksin. Kannustamme osallistujia ottamaan ensimmäiset askeleet oman organisaation muuttamiseksi kohti traumainformoitua järjestelmää.

Covid-19 virus on tehnyt entistä näkyvämmäksi tarpeen tunnustaa kaiken eläväisen ja elämäntapamme haavoittuvuus, yhteisöllisyyden ja välittämisen kulttuurin tärkeys. Tämän rinnalla tärkeää, että tunnistamme oman, toisen ja luonnon jaksamisen rajat samalla mahdollistaen organisaatiossamme työntekijöiden mielekästä ja tehokasta toimintaa.

Aikataulu

Koulutusprosessi koostuu yhdestä lähipäivästä ja neljästä verkkotapaamisesta talvella 2022.

Lähikoulutuspäivä perjantaina 4.2.2022 klo 9-16 osoitteessa Maria Akatemia ry, Malmin raitti 17 B 2. krs, 00700 Helsinki.

Verkkokoulutuspäivät (ZOOM) keskiviikkoisin 9.2., 16.2., 2.3. ja 9.3.20221 klo 13-16.30.

Hinta

Koulutuksen hinta 620 € (sis. alv 24%) maksetaan ennen koulutuksen alkua.

Kouluttajat

  • Sari Nyberg toiminnanjohtaja, EMBA, JET, psykiatrinen sairaanhoitaja
  • Anne Pelkonen psykiatrian erikoislääkäri, kouluttajapsykoterapeutti’
  • Kati Sarvela HLL, terapeutti, tietokirjailija

Haku
Linkin kautta

Koulutus toteutetaan yhteistyössä Iloa ja toivoa -verkoston ja Maria Akatemian kanssa.