Luento: Kokemus sielullisena herkkyytenä

Date: 06.04.2018
Time: 00:00 - 00:00
Location: Maria Akatemia, Fredrikinkatu 29 A, 00120 Helsinki

”Musta aukko on löydetty. Tiedetään, että se on olemassa, mutta ei tiedetä mikä se on”. Erno Paasilinnan aforismi koskettaa myös kokemuksen ja kokemuksellisuuden ongelmaa.

Kokemus on samalla itsestäänselvyys ja arvoitus. Se ei liene ensisijaisesti tarkoitettu selitettäväksi vaan paremminkin avaamaan mieltämme ja ajatteluamme. Kokemus on sielullinen mahdollisuus – ääni ja katse – herkissä käsissä jotakin pysäyttävää ja korvaamattoman arvokasta, mutta ymmärtämättömän toiminnan tuloksena vain pysäyttävää ja kaiken nielevää.

Kokemus avaa aina mahdollisuuksia moneen – joskus tutkimiseen ja uuteen tietoon, joskus taas mietiskelyyn ja sisäiseen itsetutkiskeluun, ajoittain myös intuitioon ja sen avaamiin uusiin elämän mahdollisuuksiin. ​

Harri Hyyppä puhuu aiheesta tuoreen (2017) teoksensa ”Kolme kirjoitusta kokemuksesta”pohjalta.

Luento sopii sekä työnkehittäjille että muille aiheesta kiinnostuneille.

Aika ja aihe
perjantai 6.4.2018 klo 14.30 – 16.45: Kokemus sielullisena herkkyytenä

Paikka
Maria Akatemia, Fredrikinkatu 29 A, 3. krs, 00120 Helsinki

Luennoitsija

Harri Hyyppä on organisaatiokonsultti AOC (The Tavistock Institute Qualification in Advanced Organisational Consultation), koulutusanalyytikko (Suomen ryhmäpsykoterapia ry), ryhmäpsykoanalyysin ja ryhmäpsykoterapian kouluttaja (Valvira), ODI:n ja FINSA:n asiamies.

Harrin polku ohjaustyössä on jatkunut pian puoli vuosisataa. Hänen ensimmäisenä ohjaajana (1969-1974) toimi Inka Ensio. Alku oli tärkeä ja merkityksellinen. Kokemuksesta jäi pysyvä jälki ja siitä virisi syventävään työnohjaustyöhön kohdistunut ammatillinen kiinnostus. Kokemuksellisuus on sittemmin kannatellut Harrin työtä työnohjaajana, konsulttina ja koulutusanalyytikkona.

Harri on ammatillinen toisinajattelija. Teoreettinen työ ja kirjoittaminen ovat viime vuosina saaneet aforistista väritystä. Nämä kirjoitukset ovat syntyneet työuran päätösvaiheessa ja ovat nousseet markkinoiden valtavirtojen suhteen ammatillisesta erillisyyden ja toiseuden kokemuksesta. Inkan muisto on kannatellut polulla.

Hinta
60€ (Maria Akatemian jäsenille 45€).
Sisältää kahvi/teetarjoilun.

Ilmoittautuminen ja lisätiedot
toimisto@maria-akatemia.fi, puh. 09 7562 2250

Mukaan mahtuu max. 30 hlöä.

esite pdf