Koulutus: Vapaaehtoistyö Maria Akatemiassa

Pvm: 24.08.2021

Aika: 16:30-19:30

Paikka: Maria Akatemia, Fredrikinkatu 29 A, 00120 Helsinki

Maria Akatemia tarjoaa vapaaehtoisille yhteiskunnallisesti tärkeää, eettisesti kestävää ja hyvin suunniteltua vapaaehtoistyötä.  Vapaaehtoistyöntekijät ovat vahvasti osallisia kaikissa toiminnan vaiheissa: vapaaehtoistoiminnan suunnittelussa, kehittämisessä, toteutuksessa ja arvioinnissa.  Tarjoamme vapaaehtoisille laadukkaan koulutuksen yhteisön ideaan ja toiminta-ajatukseen sekä hoidettavaan tehtävään.  Arvostamme vapaaehtoisten toimijoiden työpanosta.  Huolehdimme vapaaehtoisten mielekkyyden kokemuksesta, jaksamisesta ja täydennyskoulutuksesta yhteisissä kokoontumisissa sekä säännöllisessä työnohjausprosessissa työtehtävän vaativuuden mukaan. Vapaaehtoistehtäviä on tarjolla chat- ja puhelinpäivystyksessä, äitien mentoritoiminnassa, eri kohderyhmiin painottuneissa vapaaehtoisten kehittäjäryhmissä sekä erilaisissa tapahtumissa.

Uuden strategiamme mukaisesti jäsen- ja vapaaehtoistoiminnan kehittäminen on hyvin keskeisessä roolissa. On tärkeää tarkastella, millaisiin tarpeisiin voimme vapaaehtoistoiminnalla vastata sekä toimia dynaamisesti ja joustavasti muuttuvassa ajassa.

Koronapandemia on tuonut uudenlaisia kehittämistarpeita vapaaehtoistoiminnan digitaalisiin kohtaamistapoihin. Olemme Maria Akatemiassa päässeet kehittymään ja kasvamaan kuluneen vuoden aikana myös verkkovälitteisen vapaaehtoistoiminnan saralla. Digitaalisuus mahdollistaa myös vapaaehtoistoiminnassa esteettömämpää osallistumista asuinpaikasta riippumatta. Samaan aikaan digitaalinen kohtaaminen ei kaikille valitettavasti ole mahdollista.

Kaipuu ja tarve kasvokkaiselle kohtaamiselle on ymmärrettävästi kova ja toivomme pian myös pääsevämme toteuttamaan lähitoimintaa toimipisteissämme. Lähitoiminnan rinnalla tulemme säilyttämään jatkossakin hyväksi havaitut digitaalisen kohtaamisen väylät.

Tervetuloa mukaan tekemään merkityksellistä vapaaehtoistyötä Maria Akatemiassa!

Aika
tiistaisin 24.8., 31.8., 7.9., 14.9. ja 21.9.2021 klo 16.30-19.30.

Paikka
koronatilanteen mukaan
Maria Akatemia, Fredrikinkatu 29 A, 00120 Helsinki

Hinta
maksuton (STEA/Veikkaus)

Haku vapaaehtoistyön koulutukseen
https://link.webropolsurveys.com/EP/2351A7A474BA5C35 tästä
toimisto@maria-akatemia.fi, p. 09 7562 2250