Katseita-blogissa: Pidä itsestäsi huolta

”Kun olin pienten lasteni kanssa kotona, olin tilannut omaksi ilokseni naistenlehden. Lehteä markkinoitiin naisen arkea tuntevana ja innostavana.  Ajattelin sen tuovan iloa arkeeni. Odotin tiistaita, jolloin lehti ilmestyi postilaatikkoon. Jossain vaiheessa minua alkoi häiritä ja lopuksi ärsyttää lehden sisältö: Trendikäs pukeutuminen, uusi tapa meikata tai julkkisten juhlakuvat eivät piristäneet. Lopulta muutamat kestoväsyneille pienten lasten äideille kirjoitetut artikkelit suututtivat minut. Artikkeleista erityisesti se, joka antoi vinkkejä äidin omaan hyvinvointiin ja viehättävyyden säilyttämiseen, sai minut tuohtumaan. Jutussa kehoitettiin ottamaan omaa aikaa hemmotteluun, ja jollei muuten onnistuisi, kannattaisi laittaa kello soimaan aamulla ennen perheen heräämistä. Minua kannustettiin tekemään itselleni erityishyvä aamiainen kauniilla kattauksella, sivelemään rentouttava naamio kasvoille, upottamaan jalat hellään kylpyyn ja kevyt meikki kasvoilla ottamaan uusi päivä rentoutuneena vastaan. Just joo!! Peruin lehden tilauksen ja selvin sanoin kerroin, miten kaukana kirjoittaja ja koko lehti on arjestani.

Joskus ajaudumme kielteiseen kehään omissa ajatuksissamme. Elämässä on helpompia ja raskaampia aikoja, joiden aallokossa saattaa mennä hetkittäin uppeluksiin. Happi loppuu ja näkökenttä sumenee.  Kivet, joita taskuissamme kannamme vetävät meitä alaspäin.

Kaikki mielen turhat taakat on hyvä puhua ulos tai itse siivota pois, jotta askel kevenee ja olet vapaa nauttimaan hetkestä, jota elät.”

Blogikirjoittaja Iiris Nurmo on Työnjanoon!-hankkeen projektityöntekijä. Katseita-blogiin tästä 

Työnjanoon!-ryhmässä keskitymme itsetuntemustyöskentelyn kautta tunnistamaan omia vahvuuksia ja löytämään voimavaroja yhdistää työtä ja perhe-elämää.

Ammatillisesti ohjattu maksuton vertaisryhmä (Veikkauksen tuella) on kestoltaan 15 kertaa (2h/kerta). Ennen ryhmään osallistumista käymme yksilökeskustelut. Ryhmäkoko on max 8 hlöä. Järjestämme tarvittaessa lastenhoidon liveryhmään osallistumisen mahdollistamiseksi. Lisätiedot ja haku ryhmään tästä

  • Valtakunnallinen verkkoryhmä torstaisin klo 12-14 alkaen 20.8.
  • Helsingissä liveryhmä maanantaisin klo 17-19 alkaen 31.8.
  • Tampereella liveryhmä keskiviikkoisin klo 12-14 alkaen 23.9.
  • Helsingissä liveryhmä torstaisin (klo auki) alkaen 5.11.