Maria Akatemian neliosainen podcast-sarja: Näkökulmia ihmisyyteen

Maria Akatemia -podcast tuo keskusteluun rohkeita näkökulmia ihmisyyden eri puolista. Siitä, miten tuen avulla jokainen voi löytää omat voimavaransa ja vahvuutensa ja ottaa vastuuta omasta kasvustaan. Siitä, miten tärkeää on, että ammattilainen uskaltaa myös itse katsoa peiliin. Missiomme on intohimona ihmisenä kasvaminen ja sillä ajatuksella haluamme vahvistaa jokaista toimimaan rohkeasti ihmisyyden puolesta. Äänessä Maria Akatemia -podcastissa ovat sekä ammattilaiset että kokemusasiantuntijat. Tule mukaan mielenkiintoiselle matkalle podcast-sarjamme pariin!

Podcast-sarja löytyy kootusti TÄSTÄ

Jakso 1: Kohtaamisen merkitys ehkäisevässä väkivaltatyössä.
Kuuntele TÄSTÄ

Tässä jaksossa keskustelemassa ovat Miessakit ry:n Väkivaltaa kokeneet miehet -toiminnasta vastaava väkivaltatyöntekijä, psykoterapeutti Tommi Sarlin sekä Maria Akatemian Naisenväkivalta.fi-toiminnasta ehkäisevän väkivaltatyön asiantuntija Maija Isosaari. Keskustelussa esiin nousee väkivaltailmiön tabuluonteisuus ja vaikean asian kohtaamisen haasteet. Mikä osuus toisen kohtaamisesta on myös aina itsensä kohtaamista? Mitä ammattilaisen olisi hyvä kohdata itsessään, jotta voi auttaa asiakasta? Mukana myös Hanna Kommeri, ehkäisevän väkivaltatiimin vastaava. 

Jakso 2: Nuorten naisten ehkäisevä väkivaltatyö – Tukea ja voimaa vertaisryhmästä.
Kuuntele TÄSTÄ

Podcast-sarjamme toisessa jaksossa saamme kuulla Maria Akatemian Keijun varjo -toiminnasta. Vieraina ovat ehkäisevän väkivaltatyön asiantuntija Siru Jokimies Keijun varjo -toiminnasta ja Keijun varjo -ryhmän käynyt kokemusasiantuntija ”Heli”. Millaisia vaikutuksia avun saamisella voi olla? Mitkä ovat merkittävimmät tekijät siihen, että väkivaltainen käyttäytyminen vähenee tai loppuu? Millainen kokemus vertaisryhmä on ryhmäläiselle itselleen?

Jakso 3: Traumatietoisuus ja ammatillinen itsetuntemus.
Kuuntele TÄSTÄ

Maria Akatemia -podcastin kolmannessa jaksossa keskustelemassa ovat Kati Sarvela, hammaslääkäri, terapeutti ja kouluttaja sekä Maria Lindroos, psykologi ja ehkäisevän väkivaltatyön asiantuntija. Mistä on kyse, kun puhutaan traumatietoisuudesta ja traumainformoidusta työotteesta? Miksi traumainformoitua kohtaamista tarvitaan ja mitä sillä voidaan saavuttaa? Miten traumatisoituneiden asiakkaiden tukeminen ja hoito haastaa ammattilaisia? Millainen merkitys on ammatillisella itsetuntemuksella?

4. Jakso: Tunteet puntarissa – Tukea äitiyteen Tunnevaaka-ryhmästä.
Kuuntele TÄSTÄ

Tässä podcast-jaksossa aiheena on vanhemmuus ja siihen liittyvät tunteet, paineet ja odotukset tässä ajassa. Maria Akatemiassa asiantuntijoina toimivat, Laura Perheentupa, KTM, työnohjaaja (STOry) ja Eivor Wallinvirta TtT, työnohjaaja (STOry) ovat ohjanneet useita vertaisryhmiä äitiyden teemalla ja tässä jaksossa he ovat kertomassa kokemuksiaan siitä, miten Tunnevaaka®-ryhmissä on voitu vastata äitien tuen tarpeeseen, millaisia tuloksia ja vaikutuksia ryhmätoiminnalla on saavutettu sekä ylipäätään tuomassa ajatuksia siitä, mihin tämä aika haastaa vanhempia ja millaisin tarpein äidit hakeutuvat ryhmiin. Mukana myös Hanna Kommeri, ehkäisevän väkivaltatiimin vastaava. ja Tunnevaaka-oppaan suunnittelija. 

Tagged .