Naisenväkivalta.fi-sivusto tukee jatkossa kaikenikäisiä naisia omissa väkivallan kysymyksissä

Naisenväkivalta.fi-sivusto on uudistunut, ja jatkossa se palvelee ikään katsomatta kaikkia naisia, jotka tarvitsevat tukea vaikeiden tunteiden, aggression ja väkivallan käsittelyssä. Aiemmin sivustolla on tavoitettu työikäiset naiset, mutta uudistuksen myötä sivustolle siirtyy myös Maria Akatemian 15–28-vuotiaille naisille suunnattu Keijun varjo -toiminta.

Naisenväkivalta.fi-sivustolta löydät niin väkivallan kysymysten kanssa painiville naisille kuin ammattilaisillekin suunnattua tietoa. Voit olla yhteydessä ehkäisevän väkivaltatyön ammattilaisiin chatin kautta. Chat-yhteydenoton jälkeen sinulla on mahdollisuus maksuttomiin tukikeskusteluihin videon välityksellä tai puhelimitse (pääkaupunkiseudulla ja Pirkanmaalla myös lähitapaamisiin). Keskusteluissa kartoitetaan omaa elämäntilannetta ja historiaa sekä motivaatiota syventää omaa itsetuntemusta ryhmässä. Ryhmä on ammatillisesti ohjattu vertaistuellinen pienryhmä naisille, jotka käyttävät tai pelkäävät käyttävänsä väkivaltaa.

Nainen väkivallan tekijänä on yhä tabuaihe, vaikka tekijätilastoissa nainen näkyykin: parisuhdeväkivallasta noin kolmasosa on naisten tekemää ja lapsiin kohdistuvasta puolet. Haluamme rohkaista kaikkia väkivaltateemoja pohtivia naisia ottamaan yhteyttä matalalla kynnyksellä: me emme tuomitse, vaan kannustamme ja autamme kantamaan vastuun omasta käytöksestä ja lopettamaan väkivallan käyttämisen.

Naisenväkivalta.fi-sivusto tarjoaa jatkossa tukea kaikenikäisille naisille. Tutustu sivustoon: Naisenväkivalta.fi – tukea, tietoa & tarinoita (naisenvakivalta.fi)
Maria Akatemian ehkäisevän väkivaltatyön päivystysaikataulun näet täältä: Ehkäisevä väkivaltatyö – Maria Akatemia | Ihmisten ja yhteisöjen kasvun asiantuntija
Lisätietoja antaa kehittämispäällikkö Hanna Kommeri, hanna.kommeri(at)maria-akatemia.fi, 045 144 3953