Tiedote 30.10.2017: Naisenväkivalta.fi-verkkopalvelu avaa reitin puhumiselle ja kuulluksi tulemiselle

Väkivalta ei lopu vaikenemalla – Naisenväkivalta.fi-verkkopalvelu avaa reitin puhumiselle ja kuulluksi tulemiselle

Naisenväkivalta.fi on Suomen ensimmäinen verkkopalvelu naisille, jotka käyttävät tai pelkäävät käyttävänsä väkivaltaa lähisuhteissaan. Sivusto sisältää chat-palvelun sekä  mahdollisuuden videokeskusteluun ja vertaisryhmään.

”Tilastot osoittavat, että jopa puolet perheväkivallasta on naisten tekemää. Kuitenkin aiheesta tuntuu yhä olevan vaikea puhua yhteiskunnassamme ja jopa ammattilaistasolla asiaa liian usein ohitetaan. Mitä tavallisimmat perheenäidit kohtaavat tätä aihetta arjessaan ja tarvitsevat tukea. Haluamme tarjota niin helposti lähestyttävän palvelun kuin mahdollista”, kuvaavat hankkeen suunnittelijat Maija Isosaari ja Freia Luminka.

Palvelun suojelijana toimii kirjailija ja terapeutti Anja Snellman.

”Naisen viha on antiikin draamojen vahvimpia teemoja. Vaikka asia on vanha, tabu on yhä vielä vahva ja siihen liittyy paljon häpeää, syyllisyyttä ja kieltämistä”, myös omissa teoksissaan naisen aggression teemaa käsitellyt Anja Snellman sanoo.

Naisen tekemä väkivalta voi olla fyysistä tai henkistä ja kohdistua esimerkiksi lapseen, kumppaniin tai tekijään itseensä. Muun muassa aiheen tabuluonteisuuden ja leimautumisen pelon johdosta avun hakeminen omiin väkivaltaisiin tunteisiin voidaan kokea hankalaksi.

”Naiselle väkivaltaisten ajatusten tunnistaminen, väkivallan käytön tunnustaminen ja avuntarpeen myöntäminen on iso askel. Sen seuraavan askeleen helpottamiseksi on kehitetty Naisenväkivalta.fi-verkkohanke, joka on uraauurtava koko maailmassa”,
Snellman sanoo.

Keskiviikkona 1.11. avautuva naisenväkivalta.fi madaltaa kynnystä avun hakemiseen, sillä palvelun chat-päivystyksessä asiakas voi ottaa ehkäisevän väkivaltatyön ammattilaisiin yhteyttä anonyymisti.

Naisenväkivalta.fi pohjautuu Maria Akatemian yli kymmenvuotiseen kokemukseen naisten parissa tehtävästä ehkäisevästä väkivaltatyöstä. Työ on vuodesta 2003 auttanut yli tuhatta naista tunnistamaan ja kohtaamaan oman aggressionsa. Uuden verkkopalvelun ansiosta työ voidaan nyt ulottaa valtakunnalliseksi ja Suomen rajojen ulkopuolellekin.

Naisenväkivalta.fi tiedotustilaisuus 1.11.2017 klo 9-11 Lasipalatsin Palmuhuoneessa.

www.naisenvakivalta.fi

www.maria-akatemia.fi


Yhteydenotot:

Freia Luminka
Koordinoiva suunnittelija, naisenväkivalta.fi
p. 040 5544 669
freia.luminka@maria-akatemia.fi

Maija Isosaari
Suunnittelija, naisenväkivalta.fi
p. 040 5544 619
maija.isosaari@maria-akatemia.fi