Uutinen: Tervetuloa Nona Peuransola

Naisenväkivalta.fi -hankkeen suunnittelija Nona Peuransola esittäytyy:

”Hei kaikki!

Olen aloittanut heinäkuussa asiakas- ja koulutustyön Naisenväkivalta.fi -hankkeessa. Olen hyvin kiitollinen, että saan olla osa tätä viisaiden asiantuntijoiden yhteisöä, jossa saan sekä oppia, että jakaa oppimaani. Koen, että aito asiantuntemus syntyy yhdistelemällä teoreettista tietoa, intuitiivisuutta, sekä omakohtaisten kokemusten tuomaa viisautta. Olen pitänyt voimaantumisvastaanottoani, erilaisia kursseja, luentoja sekä ryhmiä seitsemän vuotta, ja yhdessä näyttelijä Outi Mäenpään kanssa olemme luoneet Matkalla Näkyväksi -koulutuskonseptin.

Noin kahdeksan vuotta sitten kiinnostuin tutkimaan hevosten roolia meidän ihmisten mentoreina. Sitä, kuinka hevonen voi tukea meitä matkalla aitoon itseemme nimenomaan puhtaassa olemisen tilassa tapahtuvan kohtaamisen kautta. Ja mikä valtava kasvuvoima siinä piileekään, kun tulemme nähdyiksi juuri sellaisina kuin olemme.

Taidan olla sellainen oman elämäni Peppi Pitkätossu! Olen aina koettanut olla uskollinen oman sydämeni valinnoille. Aina reitti ei ole ollut mutkaton, mutta jokainen mutka matkassa on opettanut jotakin. Elämä on sekä valossa että varjoissa kulkemista sekä molempien olemuspuolten hyväksymistä itsessä. Kun tämän sisäistää, mutkatkin oppii näkemään kasvattavina seikkailuina ilman tarvetta suoristaa niitä.

Maria Akatemian kokonaisvaltaista ihmisyyttä arvostava ajatusmaailma on minulle hyvin inspiroiva, ja koen tärkeänä vahvistaa avointa keskustelukulttuuria yhteiskunnassamme. Kuunteleva vuorovaikutus on parasta vastalääkettä välttelylle ja vaikenemiselle. Maria Akatemian toiminnassa elävä ajatus: “ihminen hyväksytään, väkivaltaa ei”, kiteyttää minusta kauniisti olennaisen.”


Kuvaaja: toimittaja Tanja Lupari