Uutiskirje 1/2020: Väkivalta ei lopu vaikenemalla

Ehkäisevän väkivaltatyön yhteiskunnallinen merkitys on suuri ja meidän tulee tehdä edelleen työtä väkivaltailmiöiden tunnistamiseksi ja tunnustamiseksi. Maria Akatemian toiminta kohdentuu naisille, jotka käyttävät tai pelkäävät käyttävänsä väkivaltaa. Tammikuussa käynnistynyt Naisenväkivalta.fi  -verkkohankkeemme ”Väkivalta ei lopu vaikenemalla” -videokampanjan tavoitteena on lisätä tietoisuutta väkivallan monimuotoisista ilmiöistä. Väkivallan puheeksi ottaminen edistää avun saamista kaikille asianosaisille: väkivallan tekijälle, kokijalle ja heidän lähipiirilleen.

Verkon kautta toteutettava ehkäisevä väkivaltatoiminta on juurtunut osaksi Maria Akatemian toimintaa. Naisenväkivalta.fi tuloksellinen toiminta on auttanut lähes 350 naista, työ jatkuu. Nuorille naisille suunnattu Keijun varjo -toiminta vahvistaa myös verkkotoimintaa, joka mahdollistaa toimintaan osallistumisen eri puolelta Suomea. Videokampanja, toimintamuodoista ja tuloksista kerromme myöhemmin uutiskirjeessä.

”Tunne ei enää vie minua. Minun on mahdollista vaikuttaa tunteisiini ja varsinkin niihin reagoimiseen. Väkivaltaisuus ei ole enää hallitsematonta, vaan voin nyt vaikuttaa miten reagoin ärsykkeisiin”, kertoo yksi kokemusasiantuntija. Tällaiset palautteet kannustavat toiminnan edelleen kehittämiseksi ja tarjoamiseksi yhä useammalle naiselle.

Sari Nyberg, toiminnanjohtaja

Lue 31.1.2020 ilmestynyt uutiskirjeemme tästä

#mariaakatemia #väkivaltaeilopuvaikenemalla #naisenväkivalta