Uutiskirje 7/2019: Vaikuttamista ja omaa kasvua ihmisenä

Vapaaehtoistyössä on voimaa
Vapaaehtoistyö on tärkeä osa Maria Akatemian toimintaa. Se tarjoaa vapaaehtoisille osallisuutta, toimijuutta ja merkityksellisiä kohtaamisia yhteiskunnallisesti tärkeiden asioiden parissa. Vapaaehtoiset ovat mukana ehkäisevän väkivaltatyön Avoin linja puhelin ja chat -päivystäjinä, teemailtojen vetäjinä, mukana toteuttamassa kanssamme seminaareja ja muita tapahtumia. Vapaaehtoistoimintamme kasvaessa kutsumme mukaan uusia vapaaehtoisia nykyisiin ja uusiin tehtäviin. Syksyllä käynnistyy Sukupolvet kohtaavat -projekti, johon kaivataan sukupolviketjuista kiinnostuneita vapaaehtoisia. Chat-päivystys laajenee ehkäisevään väkivaltatyöhön nuorille ja talven aikana lähdemme kehittämään vapaaehtoistyöhön pohjautuvaa mentoritoimintaa teemalla työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen.

Vaikuttamista ja omaa kasvua ihmisenä
Vapaaehtoistyö on tärkeä osa kansalaistoimintaa ja vaikuttamista yhteiskunnassa vallitseviin ilmiöihin. Voit olla työelämässä, eläkkeellä tai kotona. Vuorovaikutuksen kautta pääset antamaan omaa panostasi tärkeään ja merkitykselliseen toimintaan sekä myös kokemaan merkityksellisyyttä sen kautta. Vapaaehtoiset pääsevät meillä ideoimaan ja vaikuttamaan toimintaan. Ja vuorovaikutuksessa oma kasvu ja kehittyminen ihmisenä vahvistuu.

Tarjoamme koulutusta sekä innostavan ja kannustavan yhteisön
Meille on tärkeää, että toiminnassamme mukana olevat vapaaehtoistyöntekijät saavat riittävästi perehdytystä, koulutusta ja tukea tehtävissään toimimiseen sekä kokemuksen arvostavasta yhteydestä työyhteisön jäsenten kanssa. Koulutamme vuosittain uusia vapaaehtoisia eri tehtäviin ja tuemme vapaaehtoisia mm. mentoroinnin avulla. Vapaaehtoistyöntekijöidemme sanoin: ”Maria Akatemia on hyvä paikka tehdä vapaaehtoistyötä. Täällä saa yhteyden samanhenkisiin ihmisiin, merkityksellistä tekemistä ja uusia kontakteja. Tällaisessa vapaaehtoistyössä saa myös mahdollisuuden kasvaa ja kehittyä ihmisenä. Ryhmän tuki ja vuorovaikutus on vahvaa – yhteiset tapaamiset ja yhdessä jakaminen ovatkin hyvin tärkeitä ja keskeisiä asioita Maria Akatemian vapaaehtoistyössä.”

Oletko Sinä kiinnostunut vapaaehtoistyöstä? Tule mukaan toimintaamme! Seuraava vapaaehtoistyökoulutus on alkamassa 24.10.2019. Tiedustelut ja ilmoittautumiset: toimisto@maria-akatemia.fi, p. 09 7562 2260. Meidät tavoitat myös Vapaaehtoistoiminnan messuilla la 21.9.2019 Vanhan ylioppilastalolla Helsingissä.

Innostavaa syyskautta toivottaen!

Lue Maria Akatemian uutiskirje 7/2019 tästä