Opiskelijana Maria Akatemiassa

Olen sosionomiopiskelija ja viimeistä kevättä opintojen parissa ennen valmistumista. Olen erittäin kiitollinen ja onnellinen siitä mahdollisuudesta, että sain suorittaa kehittämisen työharjoitteluni Maria Akatemiassa! Työharjoittelu Maria Akatemiassa on ollut kokemus, joka on kruunannut opiskeluni ja tarjonnut minulle paljon sellaista osaamista, jota en varmasti olisi muualta saanut. Maria Akatemian syvälliset arvot eettisen ja vastuullisen ihmisyyden puolesta ovat jotain, jota tämä maailma tarvitsee ja on ollut hienoa olla mukana järjestön toiminnassa ja sen edistämisessä!

Maria Akatemia antoi minulle arvokkaan mahdollisuuden suorittaa työharjoittelutuntejani jo edeltävänä syksynä, kun sain osallistua heidän järjestämiin koulutuksiin liittyen naisten käyttämään väkivaltaan ja ammatilliseen itsetuntemukseen väkivaltatyössä. Koulutuksissa sain paljon syventävää tietoa väkivallan dynamiikasta ja ymmärrystä itsetuntemuksen tärkeydestä ammatillisena laatutekijänä sekä ihmisten hyvinvoinnin perustana. Nämä asiat ovat Maria Akatemian ydinosaamista.

Kun työharjoittelu alkoi täysipäiväisenä, tunsin oloni enemmän kuin tervetulleeksi työyhteisöön. Minut otettiin lämpimästi ja arvostaen vastaan ja olen varma, että se tunnelma välittyy myös asiakkaille. Ilmapiiri oli avoin ideoinnille ja keskustelulle. Sain paljon tilaisuuksia jakaa omia kehitysideoita ja ajatuksia ja ehdotukseni otettiin vastaan tasavertaisena työntekijöiden kanssa. Oli upeaa huomata ja kokea, että Maria Akatemiassa saa välitöntä positiivista palautetta ja selän takana puhutaan hyviä asioita! Pääsin osallistumaan erilaisiin koulutuksiin, työkokouksiin, tapaamisiin, tapahtumiin ja työskentelyyn Maria Akatemian kehittämiseksi. Jokaisessa näistä tunsin olevani osa porukkaa ja rooliani ei vähätelty laisinkaan, vaikka olinkin vain opiskelijan asemassa.

Työskentely oli itsenäistä ja suuntautui omien kiinnostuksenkohteideni mukaan. Harjoittelu sujui loistavasti useiden ohjauskeskusteluiden myötä ohjaajani kanssa, ja joka viikko kävimme läpi mitä työtehtäviä viikon aikana voisi suorittaa ja mitä oli siihen mennessä tullut saavutettua. Myös muiden työntekijöiden ohjaus ja heidän kanssaan yhteinen työskentely oli tärkeää ja antoisaa.

Tuntuu, että tässä harjoittelussa kasvoin sisäisesti paljon ja löysin omia vahvuuksiani entistä enemmän. Sisäinen kasvu, ja erityisesti valmius siihen, on ratkaiseva tekijä sosiaalialalla. Syvällinen tieto ja ymmärrys väkivallan dynamiikasta sekä itsetuntemuksesta ovat erityisellä osaamisen tasolla Maria Akatemiassa. Näiden asioiden ymmärtäminen ja omaksuminen ovat erityinen lahja työharjoittelustani Maria Akatemiassa ja toivon, että myös toiset opiskelijat ja ammattilaiset saavat mahdollisuuden tutustua tähän varmasti  ainutlaatuiseen järjestöön.

Olen kiitollinen jokaiselle Maria Akatemian työntekijälle ajasta kanssani! Jokainen heistä opetti minulle paljon ja jäi erittäin lämmin fiilis siitä, että jokainen heistä kiitti myös minua minun ajatuksistani ja työpanoksestani! Maria Akatemiassa jokainen on arvostettu yksilö, jolle annetaan hedelmällinen maa omaan kasvuun.

Tagged , , .