Haemme mentoreita äideille!

Maria Akatemian Työnjanoon! -hankkeessa on kehitetty mentoritoimintaa äideille. Haemme nyt uusia mentoreita!

Äidit kaipaavat kohtaamista ja kuuntelijaa, joka on valmiina vastaanottamaan, kysymään ja keskustelemaan. Ryhmissä äidit kuvaavat usein yksinäisyyden tunnetta ja mietteitä, joista ei voi ystävien tai läheisten kanssa puhua tai ottaa esiin. Äideillä on kaipuu saada tukea, jota ei saa esimerkiksi omalta sukupolviketjulta. Luottamukselliset keskustelut esimerkiksi pikkulapsiarjesta, perheen ja työn yhteensovittamisesta sekä itsetuntemuksesta ovat kullanarvoisia ja tukevat äidin jaksamista sekä mielen hyvinvointia. Yksinäisyyden ja yksin jäämisen tunne helpottuu, kun tietää mentorin olevan olemassa ja saatavilla.

Mentorisuhde kestää noin vuoden ja tapaamisia on noin kerran kuukaudessa. Suurin osa tapaamisista on hoidettu etäyhteyksin. Mentoreilla on työssä tukenaan Maria Akatemian työntekijät.

Sopisitko sinä mentoriksi? Pystytkö sitoutumaan noin vuoden kestävään työskentelyyn? Ota yhteyttä hankkeen työntekijään (Sini Svanberg, etunimi.sukunimi@maria-akatemia.fi, 040 554 8167 tai Iiris Nurmo, etunimi.sukunimi@maria-akatemia.fi, 040 554 8491), jos haluat ilmoittautua mukaan toimintaan tai kaipaat lisätietoja.

 

Mentorointi on loistava, matalan kynnyksen menetelmä, kun henkilö kaipaa tukea haasteellisessa elämäntilanteessa tai haluaa pohtia elämäänsä ja sen suuntaa. Uskon, että Työnjanoon-hankkeeseen osallistuneille tarjotusta mahdollisuudesta saada mentorointia hankkeen päätyttyä, on ollut paljon apua. Se on mahdollistanut hankkeen aikana alkaneen prosessin jatkumisen ja tukenut henkilöä hänen pohdinnoissaan, auttanut sisäistämään käsiteltyjä aiheita ja lisännyt luottamusta elämään. Mentorointi auttaa löytämään tasapainoa omaa elämään, uskoa siihen, että elämä kantaa.” -mentorin palaute

 

Lue Sini Svanbergin blogikirjoitus mentoritoiminnasta: Mentoritoiminta tukee äitejä