Uutiskirje 1/2019: Kutsu seminaariin ja symposiumiin

Ajankohtainen keskustelu nuorten pahoinvoinnista ja ilmiöistä sen taustalla on tärkeää, että osaamme kääntää katseemme juurisyihin ja sen kautta pureutua työskentelemään nuorten kanssa kohti parempaa hyvinvointia ja integroitumista yhteiskuntaan. Meillä on vielä tehtävää, että jokainen apua tarvitseva nuori tulee kohdatuksi oman ongelmansa kanssa, ja että me eri toimijat muodostamme arjessa saumattomasti toimivan palveluintegraation avun takaamiseksi jokaiselle nuorelle. Yksi näkyvä oire pahoinvointiin on oma väkivaltainen käyttäytyminen, joko itseään tai muita kohtaan. Usein taustalla voi olla olla kiusaamiskokemus, lapsena itseään kohtaan kohdistunut väkivalta, köyhyys sekä läsnäolon ja yhteisen ajan vähentyminen sosiaalisen verkoston kanssa.

Maria Akatemian STEA-rahoitteisessa Keijun varjo -hankkeessa (2016-2018) on pureuduttu yhteistyössä Tyttöjen talojen kanssa Helsingissä, Espoossa ja Tampereella nuorten tyttöjen ja naisten kanssa kehittämään toimintakonseptia, jonka avulla nuoret tytöt ja naiset oppivat tunnistamaan omaa väkivaltakäyttäytymistä ja saamaan työkaluja itsetunnon vahvistamiseen, jonka kautta väkivaltakäyttäytyminen saadaan vähenemään ja loppumaan. Chat-palvelun kautta nuoret ovat päässeet matalalla kynnyksellä saamaan tietoa ja osallistumaan toimintaan. Hankkeen kautta olemme pystyneet nostamaan tämän tärkeän ilmiön vahvemmin esille ja tavoitteena on jatkaa työtä eteenpäin valtakunnallisesti. Lisää Keijun varjo -toiminnasta verkkosivulla ja tiedotteessa.

Helmikuun 13. päivä hankkeen loppuseminaarissa on mahdollisuus päästä kuulemaan ja keskustelemaan hankkeen toiminnasta ja tuloksista. Seminaarissa julkaistaan myös hankkeen tuloksena ryhmäohjaajaopas, jonka tavoitteena on levittää ja juurruttaa tuloksellista toimintaa. Lämpimästi tervetuloa mukaan seminaariin! Ohjelma ja ilmoittautuminen.

Maria Akatemia järjestää kahdeksannen Prima Mater Symposiumin ”Mahdollisuuksien tila – kohti eettisesti kestävää ihmisyyttä” huhtikuun 10. päivä klo 12-16. Maailmaa ravistelevat ilmiöt ovat suurimmaksi osaksi ihmisen toiminnasta lähtöisin niin hyvässä kuin pahassa. Havahtumisen ja oppimisen haasteena on oivaltaa, että olemme itse avaintekijöitä valintojen tekemisessä, vahinkojen hillitsemisessä ja mahdollisuuksien rakentamisessa.

Symposiumissa keskustelemme yhdessä keinoista, joiden avulla voimme toimia ihmisyyden kestävän kehityksen puolesta ja rakentaa tulevaisuuden hyvinvointia. Juhlistamme samalla Maria Akatemian perustajan, psykoterapeutti, kirjailija Britt-Marie Perheentuvan 80-vuotispäivää. Britt-Marie luennoi otsikolla ”Vastavoimien risteyskohdat ihmisessä – mahdollisuuksien tila”. Mukana mm. kestävyystutkija, apulaisprofessori Arto O Salosen teemalla ”Kohti täyttä ihmisyyttä”. Olet sydämellisesti tervetullut mukaan! Ohjelma ja ilmoittautuminen

 

Hyvää käynnistynyttä uutta vuotta!

Sari Nyberg, Maria Akatemian toiminnanjohtaja

Lue koko uutiskirje tästä