Uutiskirje 7/2021: Jokainen toimii rohkeasti ihmisyyden puolesta

Maria Akatemian uutiskirje on ilmestynyt. Mukana syksyn avoimet luennot ja keskustelutilaisuudet, sekä webinaarit sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille ja opiskelijoille. Uutiskirje on luettavissa TÄSTÄ 

Webinaareja sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille ja opiskelijoille

Tabut ihmistyössä – Miten auttaa aggressiivista naista? maanantaina 4.10 klo 13-14, maanantaina 8.11. klo 15-16 ja torstaina 9.12. klo 13-14. Tietoa naisten väkivallan ilmiöstä ja Naisenväkivalta.fi -verkkotoiminnasta.

Nuorten naisten väkivallan ilmiö ja sen tunnistaminen torstaina 18.11. klo 9-10. Väkivalta satuttaa aina myös tekijäänsä! Pelkkä pelko siitä, että saattaisi käyttäytyä väkivaltaisesti aiheuttaa kärsimystä. Omista väkivaltaimpulsseista voi olla vaikea puhua, jolloin hankalien tunteiden kanssa jää yksin. Väkivallan rohkea puheeksi ottaminen on tärkeä osa nuorten hyvinvoinnin edistämistä. Katso myös Keijunvarjo.fi -palveluja.

Avoimet luennot ja keskustelutilaisuudet

Vanhat vaikuttajat -keskusteluryhmä tapaa joka toisena torstaina Maria Akatemian Helsingin toimistolla alkaen 30.9. klo 14.30-16.30. Ikääntyminen mahdollistaa laajemman näkökulman elämään. Vanhempien ihmisten vastuu on jakaa elämässä koettua ja opittua nuoremmille polville. Ryhmässä etsitään itselle sopivia vaikuttamisen tapoja ja väyliä. Ilmoittaudu ryhmään etukäteen.

Puhetta kohti eettistä ihmisyyttä – Paluu tulevaisuuteen webinaari tiistaina 26.10. klo 17-18.30. Mitä korona-aika toi tullessaan ja millainen on niin sanottu normaalielämä? Tule mukaan pohtimaan yhdessä ajankohtaista teemaa, ja rikastuttamaan itsesi ja muiden osallistujien sisäistä ja ulkoista vuoropuhelua ja reflektiota! Ilmoittaudu etukäteen.

Riitele rakentaen, rakenna riidellen. On tärkeätä uskaltaa rohkeasti käsitellä vaikeitakin asioita, vaikka ne aiheuttaisivatkin ristiriitaa. Merkityksellistä on, miten riitelee. Rakentavaa riitelyä voi myös opetella ja harjoitella, ja nähdä se parhaimmillaan jopa keinona syventää ja vahvistaa parisuhdetta ja sen kumpaakin osapuolta. Yleisöluento Tampereella torstaina 28.10. klo 18-19:30 pääkirjastossa Metso, huoneessa Lehmu. Yeisöluento Helsingissä 4.11. klo 18-19:30 keskustakirjasto Oodissa ja Facebook Live. Yhteistyössä Naistenkartano. Ei ennakkoilmoittautumista.

Väkivallan ja turvattomuuden perintö – kuinka kierre katkaistaan? Kaikille avoin webinaari väkivallan ylisukupolvisuudesta sekä kaltoinkohtelun ja laiminlyönnin kierteen katkaisemista tiistaina 23.11 klo 17.30-19 Väkivallaton Vantaa -YouTube-kanavalla. Yhteistyössä: Vantaan kaupunki. Ei ennakkoilmoittautumista.

Puhetta kohti eettistä ihmisyyttä – Ilmastoahdistus. Nyt. -webinaari torstaina 9.12. klo 17-18.30. Ajankohtaisen keskustelun alustuksena kuullaan ihmistyön asiantuntijoita sekä nuorten tunteita ja näkökulmia. Ilmoittaudu etukäteen.

Hyvää syksyn jatkoa,

toivottaa Maria Akatemian väki