Selviytymiskeinoja poikkeustilan aikana

Näinä pelon aikoina, haluaa moni julkaista someen jotain kaunista ja hyvää. Somea seuratessaan voi herätä tunne siitä, että kaikki muut hyggeilevät kotona teekupin ja kirjojen kanssa tai käyvät hengittelemässä metsässä. Lasten kanssa vietetään nyt sitä kaivattua laatuaikaa ja pelaillaan pelejä. Joku leipoi pullia pitkästä aikaa ja suursiivouskin on tehty.

Kun hermot kotona kiristyvät ja etätyöpiste on vessanpöntön päällä, voi oma tunne olla hyvin toisenlainen. Maailma pelottaa ja kuitenkin ne läheisimmät ihmiset ovat nyt liian lähellä. Oma työtilanne pelottaa ja kaikki perheessä vihaavat lautapelejä. Kun tähän tilanteeseen vielä liittää ajatuksen siitä, että naapurissa kaikki sujuu kuin Strömsöössä, voi tilanne olla hyvin räjähdysherkkä.

Me Maria Akatemialla halusimme kerätä listan selviytymiskeinoja, lisää listaan omasi:

  1. Tilanne on poikkeuksellinen, ole itsellesi armollinen.
  2. Suojele itsesi uutisähkyltä.
  3. Jos perheeseesi kuuluu puoliso ja lapsia, vuorotelkaa lasten hoidon vastuuta.
  4. Jos asunnossasi on enemmän kuin yksi huone, vetäydy välillä yksinäisyyteen.
  5. Tunnetko yksin elävän? Soita hänelle ja purnaa huolistasi ja hän voi kertoa omistaan. Jos asut itse yksin, soita perheelliselle. Joskus näkökulman vaihdos auttaa.
  6. Mene ulos ja hengitä, se voi oikeasti helpottaa.

Jos omat vihan tunteet mietityttävät, soita Maria Akatemian avoimeen linjaan ja tule juttelemaan chattiin. Aikataulumme löydät tästä.

Me olemme täällä sinua varten!

Kirjoittajat Emma Laine ja Laura Maatraiva ovat ehkäisevän väkivaltatyön asiantuntijoita.