Itsetuntemus

Maria Akatemian itsetuntemusryhmät ovat sisäistä hyvinvointia ja sukupuoli- ja sukupolvitietoisuutta vahvistavia, ohjattuja ryhmiä, jotka pohjautuvat oman sisäisen käsikirjoituksen tutkimiseen.

Tiedustelut: toimisto@maria-akatemia.fi/p. 09 756 22250

Ryhmät

Valmistaudu vapauteen – löydä merkityksellisyys -valmennuskurssi
Oletko jäänyt tai jäämässä eläkkeelle? Odotatko uutta vapautta innokkaasti vai tunnetko huolta? Miten käy merkityksellisyyden, entä kaipaako identiteettisi päivitystä? Miten teet haaveistasi totta jokapäiväisessä elämässä? Sinulle, joka olet uuden vapauden edessä etkä ihan tiedä, mitä sillä tekisit. Lue lisää tästä Maksullinen verkkoryhmä.

Työn ja perheen yhteensovittaminen
Ryhmässä keskitymme itsetuntemustyöskentelyn kautta tunnistamaan omia vahvuuksia ja löytämään voimavaroja yhdistää työtä ja perhe-elämää. Lue lisää Työnjanoon!-hankkeesta tästä. Vertaisryhmä on maksuton.

Tunnevaaka: äitien itsetuntemusryhmä
Miten paljon äidin mieli painaa? Haluatko löytää rauhaa ja iloa? Kuka olen ihmisenä, naisena ja vanhempana? Mistä tunteeni kumpuavat, ja miten ne liittyvät kasvutarinaani? Teemoina mm. kuinka jaksan antaa ja miten annan itselleni. Mitä on olla lapsi, vanhempi ja tässä hetkessä. Miten käsittelen omia tunteitani, kuinka olen lempeä itselleni. Helsinkiläinen äiti, voit ilmoittaa kiinnostuksesi tästä. Vuoden 2021 toiminta varmistuu helmikuussa 2021.

Uran ja perheen yhteensovittaminen
Tuntuuko, että olet usein väärässsä paikassa ja syyllisyys ei helpota? Onko työelämän paineet todellisia vai itsesi asettamia ja tuntuvatko ne mahdottomilta yhdistettynä vanhemmuuteen ja sen tuomaan vastuuseen ja muutokseen itsessä? Näitä ja paljon muita kysymyksiä pohdimme ja löydämme myös vastauksia, jotka jo ovat meissä itsessämme, kun pysähdymme niitä vain kuuntelemaan. Ryhmä naisille.

Uniryhmä
Naisten uniryhmässä unia ei tulkita, vaan niihin eläydytään omakohtaisesti. Ryhmä auttaa unennäkijää ymmärtämään itse omaa untaan ja tavoittamaan oman elämänsä käsikirjoitusta.

Itsetuntemusryhmä senioreille
Senioriteetti kutsuu kasvuun ja antaa mahdollisuuden ymmärtää ihmisyyttä uudesta perspektiivistä. Uusi ikävaihe herättää monenlaisia tunteita, joiden jakaminen on tärkeää omien voimavarojen käyttöön saamiseksi ja merkityksellisyyden löytämiseksi viimeiseen tärkeään elämänvaiheeseen.