Mahdotonko yhtälö?

Syksyyn asettuu usein odotuksia ja toiveita uudesta. Minkä harrastuksen aloitan? Mitä uutta opin? Mihin pääsen mukaan? Uuden aloittaminen on samaan aikaan kihelmöivän ihanaa ja kutkuttavan jännittävää.

Tänä syksynä on ilmassa ollut odotusten ja toiveiden sijaan paljon pelkoa, ahdistusta ja epävarmuutta. Miten selviämme kaikista niistä haasteista, joita eteemme on tullut? Huoli ihmisistä, huoli taloudesta, huoli tulevaisuudesta. Suuria ja vaikeita kysymyksiä, joihin on paljon erilaisia näkökulmia – ja sitten taas lisää kysymyksiä. Asiat ja ihmiset ovat asettuneet vastakkain.

Mikä on Maria Akatemian kohta tässä yhteiskunnallisessa keskustelussa ja tilanteessa? Yhdistyksemme työ kohdistuu erityisesti ihmisyyden edistämiseen, ihmisarvokkuuden lisäämiseen ja vihan sekä väkivallan kysymyksiin. Muutama vuosi sitten, osana ehkäisevää väkivaltatyötämme, toteutimme KATSE-kampanjan, jossa halusimme kiinnittää huomiota kohtaamiseen, vuorovaikutukseen ja ihmisyyden arvostamiseen.

Tässä syksyssä KATSE-ajatus tuntuu ajankohtaisemmalta kuin koskaan. Keskellä vaikeaakin keskustelua, on loppujen lopuksi kyse juuri näistä asioista. Miten katson itseäni? Miten hyväksyn itseni? Miten katson toista? Miten voin edistää arvostusta, välittämistä ja iloa?

Hyviä katseita ja arvostavia kohtaamisia!

Tagged , , , .