Katseita-blogissa: Puhetta kohti eettistä ihmisyyttä

”Me Maria Akatemiassa haluamme olla rohkeita ja vastuullisia toiminnassamme ihmisyyden puolesta. Maailman mullistukset, ilmastonmuutos, maahanmuutto- ja pakolaisuuskysymykset, koronapandemia sekä polarisoituminen ovat vaatineet meitä ”tulen äärelle” keskustelemaan, miten ihminen kasvaa ja kehittyy suhteessa ympäröivään maailmaan, löytää potentiaalinsa ja uskaltaa rohkeasti ottaa  vastuuta sekä omasta että yhteisöjen sisäisestä kasvusta ja oppimisesta.

Puhetta kohti eettistä ihmisyyttä on Maria Akatemia -yhteisön yhdessä rakentama Ihmisyyden käsikirjoituksen (IKF) tutkimisen foorumi. Suunnitteluryhmämme kutsuu mukaan yhdistyksemme jäseniä, työntekijöitä, asiantuntijoita, vapaaehtoisia sekä kaikkia aiheesta kiinnostuneita miettimään, mitä minussa, meissä ja maailmassa tapahtuu – ja miksi. Toimintamme on jäsentynyt ja laajentunut pikkuhiljaa, ja keskusteluiltojemme osallistujajoukko on kasvanut. (…)

Syksyllä 2021 Puhetta kohti eettistä ihmisyyttä johdattelevat yhdistyksen jäsen, rehtori Marja-Liisa Autio ja Maria Akatemian kehittämispäällikkö Hanna Kommeri. Otsikkona 26.10. on Paluu tulevaisuuteen ja 9.12. Ilmastoahdistus. Nyt. Keskustelun alustuksena kuullaan ihmistyön asiantuntijoita sekä nuorten tunteita ja näkökulmia. Tule mukaan pohtimaan yhdessä ja rikastuttamaan itsesi ja muiden osallistujien sisäistä ja ulkoista vuoropuhelua ja reflektiota. ”

Lue Sirpa Lautjärven ja Maria Lindroosin blogikirjoitus TÄSTÄ

Tilaisuuksien lähteenä käytetään Britt-Marie Perheentuvan teosta Ihmisyyden käsikirjoitusfilosofia – kohti eettisesti kestävää ihmisyyttä. Kirjaa voit ostaa Maria Akatemialta ja oheisen verkkosivun kautta.

Haluatko tukea Maria Akatemian toimintaa? Voit liittyä jäseneksi TÄSTÄ