Ajankohtaista: Sukupolvien väliset jännitteet ja mahdollisuudet

Maria Akatemian toiminnassa olemme huomioineet ja reagoineet aikamme ilmiöön, jossa eri ikäryhmät elävät omissa piireissään ja taito osata luoda tärkeitä yhteyksiä yli ikärajojen jää harjoittelematta. Jännitteet eri sukupolvien välillä ovat elämään kuuluvia. Se osaaminen, miten näiden jännitteiden kanssa toimia rakentavasti, on heikentynyt. Pysähtyminen näiden ilmiöiden äärelle ja yhteinen keskustelu niistä antaa mahdollisuuden toinen toistemme kuulemiseen, ymmärtämiseen ja arvostamiseen. Tarve hyvien sukupolviyhteyksien vaalimiseen on korostunut tässä ajassa, jolloin elämän käytännöt muuttuvat niin nopeasti.

Pitkä elämänkokemus ja laaja perspektiivi elämään antaa vanhemmalle väelle mahdollisuuden löytää tärkeä ikätietoinen tehtävänsä olla nuorempien tukena ja yhdessä heidän kanssaan olla rakentamassa tulevaisuutta. Maria Akatemiassa rohkaisemme ikäihmisiä tähän tehtävään järjestämällä avoimia keskusteluiltoja, joissa käsitellään eri-ikäisten vuorovaikutukseen liittyviä kysymyksiä. Järjestämme myös ohjattuja vertaisryhmiä tärkeään siirtymäkohtaan, jolloin eläkeikään tulevat voivat yhdessä keskustellen löytää ominta merkityksellistä tehtäväänsä ja tapaansa nuorempien sukupolvien tukiverkkona olemiseen.

Uusi itsetuntemusryhmä keski-iän ylittäneille ”Uusi ikävaihe – uusi elämä” alkamassa 25.11.2019. Lisätiedot tästä
Oletko eläkkeellä tai jäämässä eläkkeelle? Mietitkö omaa identiteettiä uudessa elämänvaiheessa? Miten haluat viettää eläkevuosia, mihin aikasi käyttää? Minkälaisen vanhenemisen polun valitset? Miten vahvistat sukupolviketjuja? Minkälaista henkistä perintöä haluat välittää tuleville polville?

Artikkeli: Miten ajattelit vanheta? ”Kuva ikääntymisestä voi olla pelottava. Kun ikäännyn, koenko enää merkityksellisyyttä ja osallisuutta, arvostetaanko kokemustani tai osaamistani? Eläköityminen häämöttää edessä. Se tuo tullessaan melkoisen roolimuutoksen, jota olisi syytä pohtia.” Lue Maria Akatemian toiminnanjohtaja Sari Nybergin, seniorikouluttajien Marjukka Hakkolan ja Marjatta Hakkolan artikkelin uudella vanheneminen.fi -verkkosivulla, artikkeli löytyy tästä.   #varauduvanhuuteen

Tagged , , , .