Mediassa: Keijun varjo -hanke auttaa selvittämään, mistä aggressio kumpuaa

”Huomaan ajattelevani monista ihmisistä negatiivisesti ja toivovani heille pahaa. Pelkään, että joku päivä räjähdän täydellisesti enkä pysty hillitsemään itseäni.”

”Löin poikaystävääni. Hän sanoi, että jättää minut, jos ikinä enää lyön. Pitääkö tämän takia mennä lääkäriin vai onko jotain helpompaa keinoa?”

”Odotan ekaa lastani ja pelkään, et kiukustun tulevalle vauvalle ja vahingoitan sitä jotenkin. Mistä raivarit johtuu? Pelottaa, et vauva ei oo turvassa mun kaa.”

Ylen haastattelussa hankekoordinaattori Minna Savisalo kertoo, että valtaosa Keijun varjosta apua hakeneista nuorista on kohdistanut väkivaltaisen käytöksen itseensä.

”Tyypillisesti tyttöjen muita kohtaan harjoittama väkivalta on sosiaalista, vuorovaikutuksessa ilmenevää ja kohdistuu ihmiseen, johon nuorella on jokin suhde. Se on esimerkiksi haukkumista, pilkkaamista, läpsimistä, tönimistä, juoruamista, leimaamista ja eristämistä.”

Kehittämispäällikkö Maria Lindroosin mukaan ”väkivaltatyön tarkoituksena on etsiä vallankäytön rajoja ja valjastaa meissä jokaisessa oleva aggressio positiiviseksi elämänvoimaksi. Moottoriksi, jonka ansiosta osaa pitää puolensa ja synnyttää uutta.”

Lue yle.fi 17.2.2019 artikkeli tästä

Haastattelu on julkaistu myös Yle tv-uutisissa su 17.2.2019 klo 18.00 alkaa kohdassa 4:20 minuuttia

Keijun varjo -hankkeesta on kertonut myös kehittämispäällikkö Maria Lindroos Radio Dei -aamupuheluohjelmassa 13.2.2019.