Uutiskirje 5/2020: Syksyn toiminta: vertaisryhmät ja tunnetaidot

”Maria Akatemian syyskausi on käynnistynyt. Syyskauteen lähdemme  ns. ”hybridi-mallilla” eli tarjoamme toimintaa sekä livenä että verkon kautta. Toiminnassa kiinnitämme korona-tilanteen vuoksi erityistä huomiota turvalliseen kohtaamiseen ja työskentelyyn live-ryhmissä, valmennuksissa ja koulutuksissa.

Järjestöjen tulevaisuutta varjostaa Valtiovarainministeriön vuoden 2021 talousarvioehdotus, joka oli sosiaali- ja terveysjärjestöjen kannalta karua luettavaa. VM:n esityksessä sosiaali- ja terveysjärjestöiltä aiotaan leikata 127 miljoonaa euroa, mikä on 33 % prosenttia kuluvaan vuoteen verrattuna. Järjestöjen toiminta täydentää julkisen sektorin toimintaa ja yhdessä julkisen sektorin sekä muiden toimijoiden kanssa voimme yhdessä tarjota kohderyhmillemme tarpeenmukaista, terveyttä ja hyvinvointia tukevaa apua. Sote-järjestöjen avustusten leikkaaminen iskee kipeästi ennaltaehkäisevään työhön- ja tulevaisuuden hyvinvointiin. Avun tarve ei ole vähentynyt, päinvastoin. Esimerkiksi Maria Akatemian ehkäisevä väkivaltatyö on tavoittanut heinäkuun loppuun mennessä lähes saman verran asiakkaita, kuin viime vuonna yhteensä. Vaikuttamistoiminnassa olemme ottaneet kantaa mm. yhdessä Naistenkartano ry:n ja Vailla Vakinaista asumista ry:n kanssa, tuoneet esille monipuolisen tarpeen ja toiminnan, josta nyt on uhka leikata avustuksia. Voit lukea lisää kannanotostamme tästä.

Kevään jälkeen on ilo tarjota kohderyhmille myös live-toimintaa, jolle on runsaasti kysyntää. Teemme työtä hyvinvoinnin edistämiseksi ja kehitämme edelleen toimintaamme kohderyhmien tarpeita paremmin vastaavaksi. Erityisesti live-ryhmissä on rajoitetusti paikkoja tarjolla, joten varaathan paikkasi hyvissä ajoin. Kaikki tapahtumamme löytyvät tästä.”

Hyvää alkanutta syyskautta,
Sari Nyberg, toiminnanjohtaja

Uutiskirjeen 5/2020 voit lukea tästä